Türkiye'deki Tunuslu IŞİD militanı parasının peşinde!

Tunuslu IŞİD militanları, Türkiye'de neyin parasını yatırıyor?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Emniyet'in  iki yıldır dinlediği ancak hakkında işlem yapmadığı kırmızı arananlar listesindeki IŞİD'in eski Türkiye Emiri   İlhami Balı'nin, Tunuslu bir başka militan hakkında yaptığı konuşmaya Karşı Gazete ulaştı...

TUNUSLU MİLİTAN, TÜRKİYE EMİRİNE PARASINI SORMUŞ...

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre Tunuslu İŞID militanı, bir başka militana verdiği 3000 dolar paranın gereken yere ulaştırılmadığından şikayet ederek, İlhami Balı'ya başvuruyor.  Bali de yaptığı telefon konuşmasında başka kişilerin de parasının bu şekilde çalındığını anlatarak, olayın başlarına dert olmasından duyduğu endişeyi diye getiriyor.

Telefon sinyallerinden Kilis'te olduğu tespit edilen İlhami Balı ile Adıyaman'da olduğu tespit edilen ve mesajı ilettiği  kişinin; Tunuslu militanın şikayetinden "bizim başımıza patlayabilir" sözleriyle rahatsız olduğu ve korktuğu anlaşılıyor...

1 GÜNDE 76 KİŞİ ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK SINIRDAN GEÇMİŞ

Aynı gün yapılan ve polisin kayıtlarına geçen bir başka konuşmada ise İbrahim Balı, Aksaray'daki kişi ile yaptığı konuşmada o gün kaç kişinin sınırdan geçirildiğini soruyor. Aksaray'daki kişi "76-77” yanıtı veriyor.

Bu sayı IŞİD ile bağlantılı onlarca kişinin, rahatlıkla bir günde sınırdan geçiş yapabildiğini gösteriyor.

İKİ YIL DİNLEDİLER, YAKALAMADILAR: YERİNE BAŞKASI GEÇTİ...

Konuşmalardaki İbrahim Balı, polisin şu an kırmızı listesinde yer alıyor ve aranan teröristler içinde ilk sıralarda bulunuyor.  'Ebubekir' kod adlı İbrahim Balı; ele geçirilen 33 canlı bomba yeleği, Türkiye’ye sokulmak istenen 257 kilogram patlayıcı, 3 İngiliz kızın Antep ve Kilis üzerinden IŞİD’e götürülmesi olayları ile anılıyor. Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da 102 kişinin öldüğü patlama olaylarında adı geçiyor.

Geçen hafta basına yansıyan haberlerde IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerinden sorumlu İlhami Balı’nın Rakka’ya çekildiği, yerine ise Adıyamanlı Dokumacı grubuyla bağlantılı olduğu bilinen Ebu İbrahim kod adlı Mustafa Mol’un geldiği yazılmıştı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye'deki Tunuslu IŞİD militanı parasının peşinde!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete