Bavyera Meclisi'nden Erdoğan'a kınama

Bavyera Eyalet Meclisi'nden Erdoğan'ın Ermeni soykırımı kararı sonrasında verdiği tepkilere kınama geldi.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Almanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakaretlerine kayıtsız kalmadı. Alman Meclisince onaylanan sözde Ermeni soykırımı kararı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Türk kökenli Alman milletvekillerine yönelik tehdit ve hakaretleri Bavyera Eyalet Meclisi’nde kabul edilen bir açıklama ile kınandı. Tüm partilerin altına imza attığı kınama metni fire verilmeden, oybirliğiyle onaylandı. 

FİRESİZ KINAMA AÇIKLAMASI

Alman Meclisi’nin 2 Haziran’da kabul ettiği sözde Ermeni kararı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Alman milletvekillerine tepkisi, özellikle Türk kökenli milletvekillerine karşı kullandığı ağır ifadeler ve milletvekillerine yönelik tehdit ve hakaretler, Bavyera Eyalet Meclisi’nde kabul edilen açıklama ile kınandı. Bavyera Meclisi açıklamayla ilgili duyurusunda “Bavyera Eyalet Meclisi, Türk Cumhurbaşkanının sözlü saldırıları karşısında Alman Federal Meclisi ile dayanışmasını ortaya koymuştur” ifadelerine yer verdi. Tüm partilerin kabul ettiği açıklama kararı fire verilmeden, oybirliğiyle alındı.

Bavyera Eyalet Meclisi’nin oybirliğiyle kabul ettiği açıklama şu şekilde: 

“Bavyera Eyalet Meclisi, 2 Haziran 2016 tarihinde Almanya Federal Parlamentosu’nda kabul edilen Ermeni Kararı sırasında parlamenter görevin serbestçe yerine getirilmesi kapsamında oy kullanan Alman Federal Meclisi üyelerine karşı yapılan ölüm tehditlerini, öldürmeye yönelik kışkırtmaları, hakaret ve aşağılamaları kınar. Eyalet Meclisi, Türkiye Cumhurbaşkanının Almanya Federal Meclisi’nin demokratik yolla seçilmiş milletvekillerine karşı saldırılarını da kınar.

Bavyera Eyalet Meclisi, Alman Federal Meclisi’nin tüm milletvekilleri ile dayanışmasını açıklar. Bu tür saldırılar, parlamenter sisteme, bunun yanında federal ve eyaletler düzeyinde görev yönergelerinin özgürlük ve bağımsızlığına karşı yapılmış saldırılardır.

Bavyera Eyalet Meclisi, Almanya’daki Türk kuruluşlarından ve cemaatlerinden Almanya Federal Meclisi milletvekillerine yönelik tehdit ve hakaretler karşı net bir tavır almalarını, açıkça milletvekillerinin ve parlamenter demokrasinin yanında yer almalarını bekler.”

ERDOĞAN’DAN “KANI BOZUK” HAKERETİ

Bilindiği üzere Alman Parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni kararı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, karar lehinde oy veren Türk kökenli milletvekillerine “kanı bozuk” demiş, ardından milletvekillerine ölüm tehditleri gelmeye başlamıştı. Alman Hükümeti bu gelişmeler üzerine Türk kökenli milletvekillerine, can güvenlikleri için Türkiye’ye gitmemeleri yönünde tavsiyede bulunmuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bavyera Meclisi'nden Erdoğan'a kınama" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete