İç tüzük tartışmasının altından yeni tv projesi çıktı...

AKP'den İçtüzük oyunu: "Meclis çalışmalarını TRT yerine, başka kanal yayınlasın... Vatandaş nereyi izleyeceğini bulamasın..."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Muhalefetin Meclis'te çalışmaları yavaşlatması ve söz haklarını sonuna kadar kullanmasından rahatsız olan iktidar partisi AKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bastırmasıyla Meclis'in tüm çalışma kurallarını içeren TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik yapılması için harekete geçti.

20'den fazla maddede değişiklik isteyen AKP, muhalefet ile söz sürelerinin kısaltılmasına dair maddeler başta olmak üzere yaklaşık 6 madde nedeniyle karşı karşıya geldi. Şimdilik çalışmaların yapılması için  bir komisyon kurulmasında uzlaşan 4 partinin, önerilerin tamamı üzerinde anlaşması ise çok zor görünüyor.

MUHALEFET SANDALYE DAĞILIMINA GÖRE SÖZ SÜRESİNİ KABUL ETMEYECEK

Muhalefet, söz sürelerinin sandalye dağılımına göre verilmesi önerisine şiddetle karşı çıkıyor. Ancak AKP'nin daha önce engellediği televizyon yayınlarının yeniden başlaması halinde grup önerileri üzerindeki konuşma süresinde sınırlandırmanın kabul edilmesine sıcak bakılıyor.

AKP, MECLİS TV'NİN YERİNE BAŞKA TV KURULMASINI GÜNDEME GETİRDİ

Fakat AKP'nin önerdiği gibi sadece lehte değil; lehte ve aleyhte 10'ar dakika  konuşma hakkına razı olabileceğini ifade eden CHP, bunun için  TBMM çalışmalarının Meclis TV/ TRT3’ten kesintisiz olarak yayınlanmasını istedi.

CHP'ye  ilginç bir karşı teklifle yanıt veren AKP'li Grup Başkanvekillerinin önerisi ise iktidarın başka bir planı olduğunu ortaya çıkardı. AKP'li Başkanvekilleri TBMM çalışmalarının TRT'den değil yeni kurulacak bir tv kanalından yayınlanmasını istedi.

CHP: "VATANDAŞ TRT'YE ALIŞTI, BAŞKA KANAL AYNI ORANDA İZLENMEZ"

CHP ise vatandaşların alıştığı  ve 'sık sık eleştirilse de' yasalara göre kamusal yayın yapmak için kurulmuş olan TRT dışındaki bir kanaldan yapılacak yayınların tarafsızlığına güvenmiyor. Ayrıca yeni kurulacak bir kanal ile havuz medyasına destek verilmesinden endişe ediliyor. AKP'nin bu teklifinin arkasında yeni bir kanalın Anadolu'da TRT kadar yaygın olarak izlenemeyeceği fikrinin yattığı düşünülüyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "İç tüzük tartışmasının altından yeni tv projesi çıktı..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete