Bayram bitti, bürokraside paralel temizliği başlıyor!

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında başlayan 'paralel' incelemesi tamamlandı. Ramazan ve bayram sonrasına bırakılan 'temizlik' harekatının bu hafta içinde başlaması bekleniyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

YASA DEĞİŞMEDEN ÖNCE EMEKLİLİK VE TAYİN DALGASI BAŞLAYACAK


Bürokraside paralel avını sürdüren Hükümet, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda değişikliğin yanısıra, emeklilik ve  tayin kozunu  kullanma hazırlığı yapıyor.

YA KIRK SATIR!  YA KIRK KATIR!

Karşı Gazete'nin edinildiği bilgilere göre; bir yanda Devlet Memurları Yasası'nı değiştirme çalışmaları sürerken; diğer taraftan  kamuda çalışan her bir memur hakkında araştırma yapıldı.  Özel kurulan ekipler, memurların işe girişinde referanslarının kim olduğu, atama kararlarını kimlerin imzaladığı vb. konularda incelemelerini tamamladı. Ramazan ve bayram sonrasına bırakılan 'temizlik' harekatının bu hafta içinde başlaması bekleniyor.

TEK TEK TELEFON EDİLECEK...

Tek tek personel dosyalarını inceleyen ve memurların birbirleri hakkında yaptığı şikayetleri de dikkate alan ekipler, bugünden itibaren fişlenen isimleri tek tek aramaya başlayacak. Aranan isimlere artık onlarla çalışılmak istenmediği belirtilerek emekli olmaları istenecek. Emekli olmayı kabul etmeyenlerin ya da emeklilik şartlarını taşımayanların ise sürgün niteliğinde tayinlerle farklı bölgelere nakilleri yapılacak.

İMZASIZ İHBARLAR DA MEMURLARI YAKACAK!

Öte yandan kamuda; özellikle de Başbakanlık ve bakanlıklarda çalışanların birbirleri hakkında yaptığı "bu kişi paralelci" şikayetleri de, işten çıkarmalar için kullanılacak. Çoğu imzasız olan ve muhalif görünen kişilere  yönelik "paralelci" yakıştırmaları ile başlatılan soruşturmalar da hızla sonuçlandırılacak.

LİYAKAT, PERFORMANS KRİTERLERİ UYGULANACAK

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nda yapılacak değişiklik ile de memuriyette liyakat, performans gibi subjektif kriterlerin etkisi artırılacak, devlet memurlarının atama, tayin, geçici görevlendirmeleri bu kriterlere göre yapılacak. Bu değişiklik ile 'sürgün' sisteminin yaygın şekilde  işlerlik kazanabileceği düşünülüyor...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bayram bitti, bürokraside paralel temizliği başlıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete