Davutoğlu'na yakın gazeteden Erdoğan'a 'U dönüşü' göndermesi

Davutoğlu'na yakın Karar gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, Erdoğan'ın İsrail'le anlaşmasına dair çok çarpıcı bir itirafta bulundu.
"Dostları azaltan Davutoğlu muydu?" başlıklı yazısında Erdoğan'ın son dönemde İsrail, Rusya, Mısır ve Suriye konusunda "U" dönüşlerini ele alan Kiras, politik başarısızlıkların Davutoğlu'na fatura edilemeyeceğini savundu. Son kararı her zaman Erdoğan'ın verdiğine dikkat çekti.

Sözü Erdoğan'ın İsrail'le mutabakatına getiren Kiras, "Bugün su yüzüne çıkan “normalleşme” çabaları için de epeyce bir zamandır hazırlıklar yapıldığını unutmayalım. İsrail ile görüşmeler daha 2013’te bugünkü şartlarda tamamlanmıştı ama her iki tarafın da iç siyasetindeki bazı gelişmeler yüzünden açıklanması ertelenmişti" ifadelerini kullandı.

Mısır'la görüşmelerin de epeydir gündem olduğunu ifade eden Kiras, "Ama Mısır’da yaşanan darbe sürecine iç kamuoyunda gösterilen tepki yüzünden o konuda da adım atılması gecikti. Hatta bu yılın başlarında henüz Davutoğlu başbakan koltuğundayken bir fırsat ortaya çıkmış, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sisiyle görüşmem, Başbakan’ın görüşmesini de istemem” diyerek konuyu gündemden çıkarmıştı" dedi.

Kiras'ın "Hasılıkelam, bugün Türk dış politikasında bir revizyon gerçekleştiriliyorsa niçin bu günlere gelindiğini de sorgulamak ve elbette sorumlulardan hesap sormak durumundayız. Ama bunca önemli bir süreci siyasi- kişisel hesap görme aracı yapmak veya birini günah keçisi ilan edip geri kalanları temize çıkarmaya kalkışmak doğru da değil, etik de değil. Böyle yanlış bir tutumun da olumsuz sonuçları olabileceği unutulmamalı" ifadeleri dikkat çekti.

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'na yakın gazeteden Erdoğan'a 'U dönüşü' göndermesi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete