Mahçupyan: 'AKP seçmeni yolsuzlukları biliyor'

Etyen Mahçupyan: AK Parti seçmeni yolsuzlukları bilmesine ve bütün yanlışlarına rağmen partiyi destekliyor.
Karar yazarı Etyen Mahçupyan, AKP içindeki yeni parti arayışlarına yönelik iddialara ilişkin olarak, "Erdoğan çok sayıda hata yaptı. Davutoğlu’nun ‘azli’ ise birçok kişiyi manevi kopuşun eşiğine getirdi'' dedi.

Mahçupyan, "Şimdi AK Partililerin yarısı 'Eğer bu da olamayacaksa son çare olarak acaba yeni bir partileşme ile iktidara ulaşılabilir mi?' diye soruyor" dedi.

"Seçmen iktidarın elden kaçmasından o denli korkuyor ki bütün yanlışlarına rağmen partiyi desteklemeye devam ediyor" diyen Mahçupyan, "Yolsuzlukların varlığını, antidemokratik uygulamaları, giderek ‘kanserleşen’ kariyerizm ve oportünizmi herkes görüyor. Ancak seçmenler son kertede ve daha geniş perspektif içinden baktıklarında AK Parti’nin zayıflamasının kendi aleyhlerine olduğunu düşünüyorlar. Açıkçası son derece haklılar da" görüşünü dile getirdi.

"Muhafazakâr seçmenin blok olarak parti ve lider ile biat ilişkisi içinde olduğunu sananlar yanılıyor" diyen Mahçupyan, "Biat ilişkisi tabanın muhtemelen yarısında mevcut… Liderin çevresinde de ‘gönüllü kişiliksizliği’ benimsemiş çok kişi olabilir. Ama parti seçmeninin kabaca diğer yarısı böyle değil. Onları son on küsur yıl kategorik AK Parti seçmeni yapan unsur ‘rasyonel’ olmaları" ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "Mahçupyan: 'AKP seçmeni yolsuzlukları biliyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete