CNN'den 'solculara baskı' çağrısı

ABD'de polise yönelik saldırıların ardından, medyada "iç düşman" solculara yönelik baskı çağrıları yapılıyor.
ABD'nin Dallas kentinde keskin nişancıların 5 polisi öldürmesi, "iç tehdit" algısına yönelik çağrıları da beraberinde getirdi.

CNN International'dan Peter Bergen ve David Sterman tarafından kaleme alınan yazıda, ABD tarihinde "terör"ün yalnızca cihatçı ideolojiye ait olmadığı iddia edildi.

Yazarlardan Peter Bergen CNN'in "ulusal güvenlik analisti" ve Arizona State Üniversitesi'nde profesör. David Sterman ise New America's International Security Program'de program ortağı.

Geçen sene Charleston'da bir siyahi kilisesine saldırarak 9 kişiyi öldüren ırkçı Dylann Roof ile Dallas şüphelisi Micah Xavier Johnson'ı kıyaslayan yazarlar, iki olayın da motivasyonunun "siyasi" olduğunu savundu.

Roof'un bir "ırk savaşı" başlatmak istediğini belirten yazarlar, Johnson'ın da "beyaz insanları öldürmeyi" amaçladığını kaydetti.

Yazarlar, 11 Eylül sonrası dönemde, Johnson'ın saldırısının ilk "aşırı sol ilhamlı terör eylemi" olduğunu ileri sürdü.

Daha önce polislere yönelik saldırıların ya aşırı sağcılar, ya da cihatçılar tarafından yapıldığını hatırlatan Bergen ve Sterman, 11 Eylül sonrası dönemde "sol terörizm"in genellikle mülkleri hedef alma eğiliminde olduğuna dikkat çekti.

Yazarlar, FBI'ın "radikal hayvan hakları" grupları ile "eko-teröristleri" iç terör kapsamında değerlendirdiğini, ancak bunların uyguladıkları şiddetin ölümlere yol açmadığını savundu.

70'li yıllarda "solculardan gelen terör"ün daha yaygın olduğunu savunan CNN yazarları, Black Panthers (Kara Panterler) ve Weather Underground'u örnek gösterdi. 

Kara Panterler siyahilerin özgürlüğü için mücadele ederken, Weather Underground 70'li yıllarda ABD hükümetini devirmek için eylemler yapıyordu.

Yazarlar, "sol terör"ün 80'li yıllarda ortadan kalktığını, ABD'deki "iç terör"ün sağcılar ya da cihatçılar tarafından temsil ediğini belirttiler.

Ancak yazarlar, Dallas saldırısı ile birlikte, güvenlik güçlerinin, "bir kez daha, aşırı sol militanların ölümcül saldırı ihtimali üzerine odaklanmalı" diyerek sola karşı mücadele çağrısı yaptılar.

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "CNN'den 'solculara baskı' çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete