'AYM, yeni Karaman tecavüzlerinin önünü açtı'

CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu, Anayasa Mahkemesi’nin 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etmesine tepki gösterdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP  Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu, Anayasa Mahkemesi’nin 15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranışı istismar sayıp 8-15 yıl arası hapis öngören maddeyi iptal etmesine tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan komisyon başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve komisyon üyeleri Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel maddenin iptali ile çocuk istismarında caydırıcılığı amaçlayan düzenlemenin ortadan kalktığına dikkat çekti.

"ÇOCUKLARA CİNSEL SALDIRIYA DAVETİYE ÇIKARILDI"

Kararı, "hukuk ayıbı" olarak nitelendiren  komisyonun açıklaması şöyle:

"Çocuğun cinsel istismarının ağır bir yaptırıma bağlanması gerekirken, on beş yaşın altındaki çocukların cinsel istismarına verilen sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezasını çok bularak maddeyi iptal eden Anayasa Mahkemesi başka Karamanların ve başka acıların yaşanmasının yolunu ve önünü açmaktadır.

"CEZALAR, ÇOCUK İSTİSMARCILARI LEHİNE DEĞİŞTİRİLİYOR"

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu karar ülkemizde çocuklara yönelik cinsel saldırı ve istismarlara davetiye çıkaran mahkeme kararlarının bir uzantısıdır ve çocuğu cinsel bir nesne olarak algılayan çarpık bir zihniyete kapı aralamaktadır.

TBMM 2006 yılında çocuğun cinsel istismarı ve sömürüsüne ilişkin cezaların artırımı kararı alırken cezaların caydırıcı olmasını amaçlamıştır. Anayasa Mahkemesinin caydırıcılığı ortadan kaldıran kararlarını şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizin kanayan yarası kadına şiddet ve çocuk cinsel istismarı başta Devlet, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri olmak üzere topyekun bir mücadeleyle önlenebilir.
Ancak, şu da bir gerçek ki “Kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, kadın-erkek eşit değildir, eşit gösteremezsiniz” diyen bir Cumhurbaşkanı, “Vatandaşlar acil servise kız bakmaya gidiyorlar” diyen müftülere resmi nikah kıyma yetkisini müjdeleyen bir Başbakan, cezaları çocuk istismarcıları lehine değiştiren Anayasa Mahkemesi ve kadına dayağı haklı bulan Yargıtay’la bu mücadelenin yürütülemeyeceği de açıktır."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'AYM, yeni Karaman tecavüzlerinin önünü açtı'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete