Kurtulmuş'dan AP'deki sergiye tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya'da katıldığı 'Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı' açılış töreninin ardından AKP Konya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

Kurtulmuş, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), açılan PKK'ye ait fotoğraf sergisine tepki gösterdi. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Avrupa Parlamentosu'nda sergilenen, terör örgütünün propagandasını yapan fotoğraf sergisinin varlığı asla kabul edilemez. Böyle bir şey ne dostluğa, ne insafa, ne teröre karşı ortak bilinçle mücadele etme anlayışına sığar. Bundan biran evvel vazgeçilmesini, Avrupa Parlamentosu'ndaki üç beş tane vekilin ön ayak olarak yapmış olduğu bu serginin biran evvel kaldırılmasını temenni ve talep ediyoruz. Terör karşı şu örgüt farlı, şu örgüt değil mantığı yerine düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla hareket edilirse bir gün gelir sırtı sıvazlananlar bir bumerang gibi sırtını sıvazlayanlara da zarar vermeye başlar.''

Teröre destek verenlerin akıllarını başlarına alması gerektiğini de vurgulayan Kurtulmuş, ''Teröre karşı bir mücadele verilecekse, ortak bir mücadele herkes tarafından verilecektir. Verilecek mücadelenin standartı da, insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasinin korunmasıdır. İnsanların can ve mal güvenliğinin emniyet altına alınmasıdır. Bu bütün ülkelerin, hükümetlerinin ortak eylem planıdır. Böylesine bir ortak noktada iken bazı ülkelerinde terör örgütlerine destek mahiyeti arz eden tutumların olmasını tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz'' dedi.

BAHOZ ERDAL'IN ÖLDÜRÜLMESİ TEYİDE MUHTAÇ BİLGİDİR

PKK'nın üst düzey yöneticisi Bahoz Erdal'ın, öldürülüp, öldürülmediği yönündeki soru üzerine Kurtulmuş, ''Biz bir takım istihbarat kaynaklarından ve basın kaynaklarından gelen bilgilerle, adı geçen şahsın öldürüldüğüne dair kuvvetli emareler olduğunu ama bu konu teyide muhtaçtır, dedik. Türkiye hükümetinin resmi açıklaması budur. Şu gün, şu an itibariyle biz buradayken herhangi bir gelişme olmadıysa teyide muhtaç bir haberdir. Biz herhangi bir duyuma göre resmi bir kanaat belirtemeyiz'' dedi.

İSRAİL'İN TATBİKATA KATILMASI

İsrail'in Konya'da gerçekleşecek Uluslararası Anadolu Kartalı tatbikatına katılıp katılmayacağı soru üzerine Kurtulmuş, tatbikat meselesinin bugünün değil ileri ki günlerin konusu olduğunu belirtti.

PKK İLE MÜZAKERE

PKK terör örgütüyle müzakere yapılıp, yapılmayacağı sorusu üzerine Kurtulmuş, çözüm sürecine ihanet eden tarafından hükümet olmadığını, HDP, terör örgütü ve onun yandaşlarının olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, ' Dünyada hiçbir terör örgütü, tek başına hareket ediyor değildir. Bu terör örgütlerinin arkasında bunlara siyasi istihbarı, lojistik ve askeri destekler verenler, silah destekleri verenler, desteklerini çeksinler, hiçbir terör örgütü bir hafta dayanamaz. Bunu DEAŞ için de PKK içinde söylüyorum'' dedi,

Kurtulmuş, ''Terörle müzakere meselesine gelince, böylesine bir ortamda, böylesine mücadele verilirken, terörle müzakere lafını, terörle zaten hiçbir zaman müzakere olmaz. Terörle hiçbir şekilde müzakere edilmez. Bunun gündeme getirilmesini dahi uygun bulmuyoruz. Ama bizim Türkiye'de, halkımızın demokratikleşmesi taleplerinin yerine getirilmesi herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olması yolundaki bir takım engeller sıkıntılar varsa bunların kaldırılması zaten siyasi gündemimizin bir parçasıdır'' dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kurtulmuş'dan AP'deki sergiye tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete