Günün Videosu

​ABD'den Rusya'ya flaş teklif

Washington Post gazetesi, ABD'nin Suriye'de IŞİD ve El Kaide'ye bağlı merkezleri, eğitim kampları ve tedarik yollarını bulup hedef almak için Rusya'ya askeri işbirliği ve istihbarat paylaşımı teklif edeceğini belirtti.
Gazetenin elde ettiği belgeye göre, işbirliğinin boyutu yıllardır aralarında rekabet olan ve Suriye’de farklı tarafları destekleyen Washington ile Moskova arasında önemli bir değişime işaret edecek.

AÇIKLAMA PUTİN İLE KERRY GÖRÜŞMESİNDEN SONRA

Kremlin’den ise bugün yapılan açıklamada Suriye’de ortak harekata dair ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinden önce bir açıklama yapılmayacağı belirtildi.

Kremlin sözcüsü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Suriye’de terörizme karşı mücadelede işbirliğinin daha verimli olacağını her zaman için savunduğunu söyledi.

Washington Post gazetesinin haberi sorulan Kerry yorum yapmayı reddederek, ancak Putin ile görüşmesinin ardından bir yorum yapabileceğini belirtti.

Reuters’a konuşan bir Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilisi, “An itibariyle Rusya ile ortak askeri operasyon veya işbirliği yapmıyoruz, bir uzlaşmaya varmamız da kesin değil” dedi.

Washington Post’un yayınladığı belge, yönetim noktaları, eğitim kampları, tedarik yolları ve Nusra Cephesi ile El Kaide bağlantılı örgütlerin merkezlerini belirlemek için istihbarat paylaşımını öngörüyor.

Kaynak: Washington Post

    :

    :

    :

    :

    "​ABD'den Rusya'ya flaş teklif" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete