Günün Videosu

​Bakan'dan şok sözler: O bir yalancı!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault İngiltere'de yeni atanan mevkidaşı Boris Johnson'ı 'köşeye sıkışmış bir yalancı' diye tanımladı.
Ayrault Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada diplomatik dilin dışına çıktı ve İngiltere’deki AB referandumunda AB’den çıkma yönündeki kampanyanın liderlerinden biri olan Johnson’ın İngiliz halkına birçok yalan söylediğini belirtti.
BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Ayrault, “Boris Johnson konusunda kaygılı değilim ama kampanya sırasında İngiliz halkına çok yalan söyledi ve şimdi köşeye sıkışan da kendisi” dedi.

Ayrault ayrıca, “Açık, güvenilir ve sağlam bir müzakere ortağına ihtiyacım var” diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Johnson’ın atanmasıyla ilgili yorum yapmayı reddederken, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Johnson’ı ‘sorumsuz’ diye tanımladı.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI: SORUMSUZ

Steinmeier Johnson’ın atanmasından kısa süre önce yaptığı açıklamada “İngiliz halkı için acı bir durum. Sorumsuz siyasetçilerin ülkeyi AB dışına sürüklemesini yaşadılar. Karar verilince de bu siyasetçiler sorumluluk almak yerine kriket oynamaya gittiler” dedi.

Fransa ve diğer AB üyesi ülkeler belirsizliği azaltmak için İngiltere’nin birlikten çıkış sürecini başlatması çağrısında bulunmuşlardı.

Yeni İngiliz Başbakanı Theresa May de çıkış sürecini uygulamaya koyma sözü verdi, ancak buna resmen nasıl başlayacağı konusunda yorum yapmadı.

Konuyu Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’la ele alan May’in Fransız lidere “müzakerelere hazırlanmak için zaman gerektiğini söylediği” belirtildi.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "​Bakan'dan şok sözler: O bir yalancı!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete