İşte Nice'yi kana bulayan saldırganın evi

Nice'i kana bulayan kamyonun direksiyonundaki saldırganın Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğu resmen açıklandı. Polis, 31 yaşındaki Tunus asıllı kişinin evini aradı.
Fransa Nice'te 85 kişiyi kamyonla ezerek öldüren kişinin adı Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Fransız resmi makamları, 31 yaşındaki Tunus asıllı saldırganın kimliğini duyurdu.

FRANCE24: POLİS SALDIRGANIN EVİNDE ARAMA YAPIYOR

Öte yandan France24 televizyonunun görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre Fransız polisi 31 yaşındaki Mohamed Lahouaiej Bouhlel'in saldırının gerçekleştiği Nice kentindeki evinde arama yaptı ve eski karısını da gözaltına aldı.



KAMYONDAKİ KİMLİK KARTI


BFM televizyonu, polis kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde, Bouhlel'in üç çocuk sahibi olduğunu duyurdu. Komşularına göre kamyon şoförlüğü yapan Bouhlel, boşandığından beri bunalımdaydı.

Geçtiğimiz günlerde direksiyon başında uyuyup bir kazaya neden olmuştu. Maddi sorunların da eklenmesiyle Bouhlel'in "saldırganlaştığını" belirten komşularından Jasmine, "Kaba ve biraz tuhaf biriydi. Karısından şikayet edip dururdu" dedi.

Anan adlı bir başka komşusu, "Yakışıklıydı. İki kızıma fazla bakardı" diye konuştu. Sebastien adlı komşusu da, "Dindar birine benzemiyordu. Sık sık şort giyerdi, bazen de 'güvenlikçi' botu giyerdi" ifadesini kullandı. Telegraph'a konuşan bir diğer mahalle sakini de "Sessiz sakin biriydi. Müslüman olduğunu bilmiyordum" dedi.

Bouhlel'in saldırıdan dokuz saat önce kamyonu ünlü Promenade des Anglais caddesi yakınlarına parkettiği bildiriliyor.



Polis, saldırganın kentin kuzeyinde yer alan dairesini aradı. Fransız medyası, Bouhlel'in iki yıl önce karısından boşandığını ve çok sayıda yakınının saldırıyı sabah saatlerinde polisten öğrendiğini yazdı.

Kaynak: AFP

    :

    :

    :

    :

    "İşte Nice'yi kana bulayan saldırganın evi" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete