Görgü tanığı: Daha çok insan ölsün diye, sürekli direksiyonu kırıyordu

Korkunç katliamın görgü tanığı: "Dev bir beyaz kamyonun çılgınca bir hızla hareket ettiğini gördüm. Şöför, mümkün olan en fazla sayıda insana çarpmak için sürekli direksiyon kırıyordu"
Fransa’nın ulusal bayramı Bastille Günü’nü Nice kentinde kutlayanların üzerine sürülen bir kamyon 80'ye yakın insanı katletmişti. Olayın görgü tanıkarı da yaşadıkları dehşet dolu anları anlattılar.

BBC Türkçe'nin Daily Telegraph'daki haberden aktardığına göre, Nice-Matin gazetesinden bir diğer görgü tanığı Fabien Lallemand. Şöförün, mümkün olan en fazla sayıda insana çarpmak için sürekli direksiyon kırdığını belirterek şöyle konuştu: "Dev bir beyaz kamyonun çılgınca bir hızla hareket ettiğini gördüm. Şöför, mümkün olan en fazla sayıda insana çarpmak için sürekli direksiyon kırıyordu. Ölüm kamyonu sadece birkaç metre uzağımdan geçti. Yaşananları anlamam zaman aldı."

'HER YER CESETLE DOLUYDU'

Amerikan Associated Press haber ajansına konuşan Wassim Bouhlel adlı bir Niceli, kamyonun kalabalığa dalmasını gördüğünü, daha sonra bir kişinin silahıyla çıkarak dışarı ateş açtığını belirterek "Yolda tam bir katliam vardı. Her yer cesetle doluydu" diye konuştu.

Wassim Bouhlel'in bu sözlerine de haberinde yer veren Daily Telegraph, yerel yetkililerin Nice'de iki hafta önce güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurduklarını yazdı. Gazete, alınan önlemler uyarınca tatil mevsimi boyunca plajlarda silahlı polislerin devriye gezeceğini belirtti.

Kaynak: BBC Türkçe


    :

    :

    :

    :

    "Görgü tanığı: Daha çok insan ölsün diye, sürekli direksiyonu kırıyordu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete