​Başbakanın "Acil servislere kız bakmaya gidiyorlar" sözü kızdırdı

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP'nin sağlık politikasını övmek için verdiği "acil servislerde kız bakıyorlar" örneği, siyasilerin eleştirisine neden oldu.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP'nin doktor milletvekillerinden Ceyhun İrgil, "Başbakan hamam ile acil servisi karıştıracak kadar düşük profilli demek ki!" yorumu yaparken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık  “kız bakmak” ifadesiyle kadınları alınıp/satılan bir mal gibi gören zihniyetin açığa çıktığını öne sürdü. Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise ”Acil servislere başvurular kız bakmak için değil, katkı payı ödememek için arttı.” açıklaması yaptı.

Muhalefet milletvekillerinin "Hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar kız bakmaya gidiyor" sözlerine tepkileri şöyle:

CEYHUN İRGİL- CHP BURSA MİLLETVEKİLİ: "SAYIN BAŞBAKAN HAMAM MI BURASI?"

“Sağlık verilerini değerlendiremeyen bir başbakan karşımızdaki. Düşük profilli deniyordu, gördük ki Başbakan hamam ile acil servisi karıştıracak kadar düşük profilli demek!

"BAŞBAKAN ACİL SERVİSİ ACİL KIZ BAKMA SERVİSİ SANIYOR!"

 Başbakanın söylediği şey şu; resmen, bizim insanlarımız işi gücü bırakmış kız bakmak için acil servise gidiyor. Bizim kültürümüzde kız bakmaya hamama gidilir. Hamam mı burası? İnsanlar acil serviste canının derdinde, sen kız derdindesin! Bu art niyettir, bu tacizin meşrulaştırmasıdır. Başbakan diyor ki aslında, acil kız bulma servisi burası. Üstelik yorumu da yanlış; acillere başvurular bu yüzden artmış. Gelişmiş dedikleri, yoksulluk yok dedikleri bu ülkenin insanları aslında poliklinik farkını vermemek için geceleri acil servislere gidiyorlar. Türkiye, dünyada nüfusundan daha fazla acil servise başvurulan tek ülke!

LALE KARABIYIK- CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: "KADINLARI EMTİA GİBİ GÖRÜYOR"

"Sayın Başbakan’ın acil servislerin kaliteli sağlık hizmeti verdiğini vurgulamak için kullandığı örnek gerçekten çok ilginç ve düşündürücü. Kaliteli hizmet anlayışı ne zamandan beri oraya “kız bakmaya” gidenlerin artmasıyla ölçülüyor? Ne yazık ki Başbakan hem acil servislerde yaşanan sorunları görmezden geliyor, hem de “kız bakmak” ifadesiyle cinsiyetçi ve mülkiyetçi bir yaklaşımla kadınları alınıp satılan bir emtia olarak cümlede kullanıyor.

"BU ZİHNİYETLE Mİ SAĞLIK SİSTEMİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK?"

Kaldı ki bir ülkenin sağlık politikasının başarısının ölçütleri hasta memnuniyetinden, sağlık personelinin memnuniyetine kadar devam eder. Yoğun bakım yetmezliğinden hasta kaybedildiği, parmağı kopan kadının taksiyle 5 hastane gezdiği ortamda “kız bakmaya” gidenler arttığı için sağlık sistemimiz ve acil servislerimiz çok başarılıdır diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyetle mi sağlık sisteminin sorunları çözülecek?

AYLİN NAZLIAKA- BAĞIMSIZ ANKARA MİLLETVEKİLİ: "SANKİ PAZARDAN DOMATES SEÇİYOR..."

"Acil servislere başvurular kız bakmak için değil, katkı payı ödememek için arttı. Hem "kız bakmak" ne demek? Sanki pazardan domates seçiyor..."

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grup Toplantısında şöyle demişti:

"Vatandaşlar acil servise ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu!”

    :

    :

    :

    :

    "​Başbakanın "Acil servislere kız bakmaya gidiyorlar" sözü kızdırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete