Numan Kurtulmuş'tan Bahoz Erdal açıklaması

PKK yöneticisi Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddialarına ilişkin hükümet kanadından ilk resmi açıklama geldi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yaptı.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Srebrenitsa katliamnının yıl dönümü nedeniyle cenaze törenleri yapılıyor ve o büyük trajedi bir kere daha hatırlanıyor. Avrupa'nın göbeğindeki bu insanlık dışı barbarca saldırı bir kez daha lanetleniyor. Srebrenitsa'da şehit edilen Boşnak kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Srebrenitsa insanlığın ortak acısıdır.

BAYRAMDA YAŞANAN TRAFİK KAZALARI

Çok sayıda vatandaşımızın Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı seyahatlerde kaza sonucu hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ölümlü trafik kazalarında ciddi bir azalış var. Yolların iyileşmesi bunda önemli bir etken. Konuyu Bakanlar Kurulu'nda ele aldık, bir dizi tedbir alınacak. Türkiye'nin ölümlü trafik kaza oranını sıfıra indirme konusunda çalışmalarımızı başlatacağız.

SEL FELAKETLERİ

Bayram sırasında ülkemizin bir çok yerinde sel felaketleri oldu. Süratle bu sel felaketlerinden, afetlerden ortaya çıkan zararların giderilmesi için çalışılıyor. Zararlar tespit edilecek ve yaralar mümkün olduğunca kısa sürede sarılacaktır. Afetlerde hayatlarını kaybeden yurttaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Sosyal rehabilitasyon için gerekli adımlar atılacak. Duygusal kopuşa izin verilmeyecek. Birileri terörle birlikte duygusal kopuşun olmasını istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bunu elde edemeyecekler. Ülkemizde kimse diğerini öteki olarak görmüyor. Bu çerçevede bu ülkenin Kürtleri de en az bu ülkenin Türkleri kadar bu ülkenin sahipleridirler.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

İngiltere'nin Avrupa'dan çıkmasından sonra yeni bir siyasal ve ekonomik sürecin Avrupa'da başladığı aşikardır. Avrupa'da ne olursa olsun Türkiye-AB ile ilişkilerine ve müzakerelere devam edecektir. Türkiye'de terörle bu kadar yoğun bir mücadele halindeyken 6 ay gibi bir süreçte iki faslın açılması kararlılığımızı ortaya koymuştur.

BAHOZ ERDAL AÇIKLAMASI

Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne dair gelen bilgiler var. Bu bilgiler henüz teyit edilmiş değil. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapacağız. Duyumlar ve istihbarat kaynaklarından gelen bilgiler vardır. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

Suriyeli mültecilerin güvenli liman olarak Türkiye'yi görmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi gibi çalışmalar biliniyor.

ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ

İncirlik Üssü'ndeki konu bizce askeri bir konudur. Almanya'da ise asker gönderip göndermemek tamamen Alman Parlamentosunun kararıdır. Alman askerinin ziyaret edilmesi de Almanya için siyasi bir konudur. Arada farklılıklar olduğundan Alman heyetinin İncirlik'e ziyareti olmamıştır.

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş'tan Bahoz Erdal açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete