MHP'den Suriyelilere vatandaşlık yorumu

MHP'li Akçay, Suriyelilere vatandaşlık ve TOKİ evi verilmesi tartışmaları için "fevkalade yanlış buluyoruz, bir kere doğru değil" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı’nın Suriyelilere TOKİ’den daire verilebilir açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Akçay, şu yanıtı verdi:

“Öncelikle bunların vatandaşlıkları gündeme getirildi, fevkalade yanlış buluyoruz, bir kere doğru değil. Türkiye’nin demografik yapısını bozacak ve çeşitli sosyal, siyasal, pek çok sorunu da ithal edecek bir durumdur. TOKİ evlerinin verilmesi de bu ayrıca bir garabettir yani siz önce TOKİ’yi şehit, gazi ailelerine öncelik vermeniz gerekir. Suriyelilere bir imtiyaz verme peşinde hükümet, o anlaşılıyor, hem çifte vatandaşlık vereceksin yani çifte kavrulmuş gibi bir durum.

İşsizliğin yüzde 10’u aştığı ülkemizde yüzde 50’si okuma yazma bilmeyen insanlardan oluşan Suriyelileri bir istihdama dahil etmeye çalışacaksınız yani ekonomi ve sosyal yapıyı allak bullak edecek bir durum. Fevkalede yanlış buluyorum. Cumhurbaşkanı'nın bu konuşmaları da herhalde Suriye, Rusya, İsrail meselelerinden iyice sıkıştıktan sonra gündemi değiştirmeye yönelik en son taktik olarak değerlendiriyoruz ve yanlış buluyoruz.”

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "MHP'den Suriyelilere vatandaşlık yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete