​Meclis'te tansiyon yükseldi

Meclis Genel Kurulu’nda, Başbakan Binali Yıldırım’ın “acil servis” sözleri tansiyonu yükseltti.
Genel Kurul, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te toplandı

ACİL SERVİS ATIŞMASI

Genel Kurula, Başbakan Binali Yıldırım’ın “acil servislere" ilişkin sözleri damgasını vurdu ve iktidar ile muhalefet arasında adeta söz düellosuna sahne oldu.

BALUKEN: CİNSİYETÇİ VE AYIRIMCI, DÜZEYSİZ TANIMLAMA

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Dün Başbakan Binali Yıldırım’ın acil servislerle ilgili yapmış olduğu cinsiyetçi ve ayırımcı, düzeysiz tanımlamayı kınadığımızı hem bir hekim olarak hem HDP Grup başkanvekili olarak kınadığımı ve bir özür beklediğimizi ifade etmiştim” dedi.

CHP’Lİ ÖZEL: HEM CİNSİYETÇİ HEM DE MÜLKİYETÇİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Ülkenin Başbakanı’nın hem cinsiyetçi hem de mülkiyetçi bu yaklaşımını CHP olarak kınıyoruz” diye konuştu.

AKP'Lİ ELİTAŞ: AKLI FİKRİ CİNSELLİKTEN BAŞKA OLMAYANLAR

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, “Dün Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız grup konuşmasında sağlıkta dönüşümün hangi noktaya geldiğiyle ilgili bir tespit yaptı, ironi yaptı. Ama aklı fikri cinsellikten başka olmayanlar, aklı fikri cinsellikten başka olmayanlar Sayın Başbakan’a dediler ki ‘böyle böyle kız bakmaya gidiyor’. (sus bir dakika, terbiyesizlik yapma, konuşuyorum burada). Burada Sayın Başbakan’ın bu şekilde söylediği bir sözü sanki insanlar dört gözle taciz yapmak için bekliyormuş gibi söylemek insanın zihnindeki kötü düşüncenin, kalıntısının ne olduğunu gösterir. Hani derler ya dervişin fikri neyse zikri de o olur diye” diye konuştu.

CHP’Lİ ÖZEL: CİNSİYETÇİ

Tekrar söz alan Özgür Özel, “Diyor ki ‘aciller o kadar güzel ki diyor millet gidiyor orada kız bakıyor’ diyor. Bir kez bu kız lafının kendisi sorunlu, cinsiyetçi, ikincisi mülkiyetçi. Böyle bir davranış yok” dedi.

HDP’Lİ BALUKEN: ÖZÜR DİLERSE NEYİNİZ EKSİLİR

Baluken de, “Özür dilemekten Başbakan niye çekiniyor. Kadınlar başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarından özür dilerse neyiniz eksilir” diye konuştu.

TANSİYON YÜKSELDİ BİRLEŞİME ARA VERİLDİ

Tekrar söz alan Elitaş, “Sayın Başbakan’ın bir konuyu gelirken olayı anlattığı konuyu kalkıp da cinsellikle bir noktaya getirmek hakikaten hiç kimsenin aklına, hayaline gelecek bir şey değil. Onun için diyorum ki dervişin fikri neyse zikri odur diye ifade etmeye çalışıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü. Yıl 1996. Oğlu Kerem, 13 yaşında, ortaokul talebesi, bir şirkette sigortalı, Sayın Kılıçdaroğlu senin oğlun ya okuldan kaçtı işe gitmedi, ya okula gitti işe gitmedi, sahte bir şekilde yapan bunu Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürüyken ne yaptı, torunun sigortalılığını ne yaptı” dedi.
Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verildi.

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis'te tansiyon yükseldi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete