İçtüzük değişikliği için 4 parti anlaştı

Meclis içtüzük değişikliği için ilk toplantı yarın yapılacak...
AKP, Meclis İçtüzük değişikliği için CHP, MHP ve HDP’ye, “uzlaşılamayan maddeleri yeniden görüşelim” teklifi götürdü. Muhalefet partilerinin “evet” dediği Uzlaşı Komisyonu yarın ilk toplantısını yapacak.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP, MHP ve HDP Grup Başkanvekilleri ile bir araya geldi. CHP’den Özgür Özel, HDP’den İdris Baluken ve MHP’den Erkan Akçay’ın katıldığı toplantıda Meclis’te yeniden bir “İçtüzük Uzlaşı Komisyonu” kurulmasında mutabık kalındı. Komisyona partileri temsilen birer grup başkanvekili katılacak.

Komisyon yarın ilk toplantısını yapacak. Geçen dönem kurulan İçtüzük Uzlaşı Komisyonu’nda uzlaşı sağlanamamıştı. Komisyon yarın İçtüzük’te uzlaşılamayan maddeler üzerinde çalışmalarını yürütecek. Daha önce büyük tartışmalara neden olan İçtüzük değişikliği , hem Meclis'e gelecek hükümet tasarılarının hem de sonbaharda Meclis'e gelmesi planlanan başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığını içeren yeni anayasa teklifinin çok hızlı bir şekilde kabul edilmesi hedefleniyor.

-ÖNCELİK UZLAŞILAMAYAN MADDELER-

Uzlaşılamayan maddeler arasında; Genel Kurul’da konuşma sürelerini kısaltılması, Meclis TV yayınlarının özel oturum dışında yayın yapmaması başlıkları var.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "İçtüzük değişikliği için 4 parti anlaştı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete