Günün Videosu

Bahoz Erdal'ın ölümü AKP MYK'sında soruldu

PKK’nın üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in ölüp ölmediği Bakanlar Kurulu ve AKP MYK’da gündeme geldi.
‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’in ölüp ölmediği Bakanlar Kurulu ve AKP MYK’da gündeme geldi. Bakanlara ve AKP yöneticilerine “Yüzde 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verildi.

Hükümet, PKK terör örgütünün üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ kod adlıFehman Hüseyin'in öldürüldüğüne ikna oldu ancak ellerinde % 100 delil olmadığı için resmi bir teyit ve açıklama yapılmıyor.

'BİRAZ DAHA BEKLEYELİM'

Bakanlara ve AKP yöneticilerine “Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz Bahoz Erdal’ın suikastte öldürüldüğüne inanıyor. % 99 öldü. Ancak elimizde delil yok, resmen doğrulamıyoruz” bilgisi verildi. Binali Yıldırım da “Biraz daha bekleyelim” dedi.

‘Bahoz Erdal’ kod adlı teröristin ölüp ölmediği tartışılırken, konu Bakanlar Kurulu ve AKP MYK toplantısında “Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz Bahoz Erdal’ın suikastte öldürüldüğüne inanıyor. % 99 öldü. Ancak elimizde uluslararası ya da ulusal kaynaklı delil yok, bu nedenle resmen doğrulamıyoruz.” dendi. Bir hükümet yetkilisi bu bilgiye dayanarak gazetecilere, Bahoz Erdal’ın ölümünün istihbarat tarafından doğrulandığını söyledi.

'SUİKASTİ DÜZENLEYEN ÖRGÜTTEN DELİL BEKLİYORUZ'

‘Bahoz Erdal’, tedavi gördüğü hastane ile ikameti arasında seyir halindeyken, Tel Hamis isimli örgütün bombalı saldırısına uğradı. Örgüt, bir bildiri ile Bahoz Erdal’ın öldürüldüğünü ilan etti ama istihbaratçılar açısından güvenilir kabul edilebilecek bir ‘hasar tespiti’ yapılamadı. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi Bahoz Erdal’ın öldüğüne inandıklarını söylerken başka bir yetkili de “Askeri ve istihbari operasyonlarda insansız hava araçları ve insan unsurları aracılığı ile teyit alırız. Bu konuda bizim elimizde bir delil mevcut değil. Suikasti düzenleyen örgütün elinde varsa onu ortaya koymalarını bekliyoruz” yorumunu yaptı.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bahoz Erdal'ın ölümü AKP MYK'sında soruldu" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete