Berat Albayrak öyle bir atama yaptı ki...

Enerji Bakanı Berat Albayrak öyle bir atama yaptı ki, AKP'de "aileler saltanatı" dedirtti.
Kendisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘büyük damadı’ olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne, AKP’li eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf ile Sema Ramazanoğlu’nun küçük kardeşi, AKP eski Milletvekili Mehmet Ramazanoğlu’nun da kayınbiraderi olan, Yaşar Elmas Bostancı atandı.  Bostancı son olarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda “Başkan danışmanı” olarak görev yapıyordu. Bostancı, daha önce de TEDAŞ’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.



AYNI AİLEDEN İKİ BAKAN, BİR VEKİL ÇIKTI

Bostancı’nın iki ablasının ikisi de AKP hükümetlerinde bakanlık görevinde bulunarak tarihe geçtiler. İlk olarak Selma Aliye Kavaf Aile Bakanı olarak görev yaptı. Kavaf’tan sonra, kulislere “küs oldukları” bilgisi yayılan kız kardeşi Sema Ramazanoğlu’nun vekil olması bekleniyordu. Ancak iki kız kardeşin rekabetinden dolayı Ramazanoğlu’nun eşi Mehmet Ramazanoğlu kârlı çıktı. Kavaf 2011’de milletvekili seçim listesine koyulmazken, Mehmet Ramazanoğlu Kahramanmaraş’tan AKP vekil adayı oldu ve TBMM’ye girdi.

2014 yılında ise “sıra”, Sema Ramazanoğlu’na geldi. 2014’te hem 7 Haziran’da, hem de 1 Kasım’da Denizli’den aday olan Sema Ramazanoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında da Aile Bakanlığı görevine getirildi.  Ramazanoğlu, Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile birlikte bakanlık koltuğundan oldu ancak AKP yönetimine girdi.  Sema Ramazanoğlu’nun bakanlıktan alınmasının ardından, en küçük kardeş olan Elmas Yaşar Bostancı, ETİ Maden İşletmelerinin başına atandı.



3 KIZINDAN İKİSİ BAKAN OLDU

AKP Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun kabineye girmesine en çok sevinenlerden biri, annesi 80 yaşındaki Gülseren Bostancı olmuştu. Önceden diğer kızı Selma Aliye Kavaf ile aynı sevinci yaşayan anne Gülseren Bostancı, aile için mutlu haberi yakınlarının telefonuyla öğrenmiş ve  “Devletimize, milletimize hayırlı olsun. Bu ikinci bakan. Herkese nasip etsin inşallah. Hayırlı olur ailemize. Kızım çok çalışmış. AK Parti kurucuları arasında, çok emeği var. Telefonlar sürekli çalıyor. Televizyonu açmadım. Ağabeyim aradı ondan öğrendim. Sema hanım çok çalışkandır. Bütün çocuklarım öyledir. Babaları da öyleydi. Amcaları onlara rehber oldu. Selma da önce milletvekili sonra bakan oldu. Şimdi sıra Sema'ya geldi. İkisinin de partide çok emeği var. Sema'nın çocukları küçüktü. Parti için çok çalıştı emeği var, hakkıydı. Üç kızımdan ikisi bakan oldu. Allah, tamamına erdirsin. Allah nazardan saklasın. Çok çalışmış haybeden değil, emekleri var” demişti.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Berat Albayrak öyle bir atama yaptı ki..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete