Günün Videosu

​Aykut Erdoğdu'dan 143 sayfalık yolsuzluk ihbarı

CHP'nin yolsuzluklara savaşan milletvekili Aykut Erdoğdu, yıllardır dile getirdiği yolsuzlukların bir bölümünü "Yağma Yılları" adını verdiği kitapta topladı.
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

Kitapta o yolsuzlukların bir bölümünü elektrik- doğalgaz ve kömür ihalelerinde yapılan usulsüzlükleri belgeleri ile ortaya koyan Erdoğdu bu kitabın aynı zamanda bir suç duyurusu olduğunu belirterek, savcıları göreve çağırıyor... Halka ise "peşinizden gelebilme fırsatı bulabilmem için ayağa kalkmalısınız..." sözleriyle "umudunu yitirmeme" çağrısı yapıyor...

Erdoğdu ile "Yağma Yıllarını" konuştuk...

"İNSANLIK TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ SOYGUNA ŞAHİTLİK ETTİK"

-Milyarlarca dolarlık yolsuzluk hikayelerini her yerde, yıllarca dile getirdiniz... Yargıda ise adım atılmıyor... Bu bilgi ve belgeler çürüyüp gitmesin diye mi yazdınız kitabı?

Benim bildiğim kadarıyla insanlık tarihinde görüşmemiş şekilde bir hükümetin örgütlü bir suç çetesi gibi bir halkı nasıl soyduğuna şehitlik ettik. Enerjiden, tarıma, ulaştırmadan, sağlığa özelleştirmelerden, milli eğitime kadar bütün sektör ve alanlarda örgütlü bir yolsuzluk düzeni kuruldu. En küçüğünden en büyüğüne kamunun yaptığı bütün alım,satım, kiralama, imar, imtiyaz ve ruhsat dağıtma işlemleri yolsuzluğa bulaştı. Yapılan bu yolsuzluklar sonucunda bir yandan geniş halk yığınları yoksullaştırılırken, AKP yöneticileri ve yöneticilere sırtını dayayan yandaş işadamları aşırı zenginleşti.

"BALAYI DÖNEMİNİN SONUNA GELDİK"

 Kurulu bu yolsuzluk düzeni içerisinde başta bankalarımız, iletişim ve cep telefon şirketlerimiz, hava ve deniz limanlarımız, sigara şirketlerimiz, tarım ve gıda şirketlerimiz ve hatta topraklarımız yabancılara satıldı. Milli servetimiz  yabancıları eline geçerken; halkımız hem borçlandırıldı hem mülküzleştirildi. Varlık satışı ve aşırı borçlanmaya dayalı balayı döneminin sonuna geldik. Bu aşamadan sonra bir yandan en yüksek gelir getiren stratejik sektörlerimiz yabancıların elindeyken, diğer yandan düşük milli gelir ile geçmişte yapılan yüksek borçları ödemek zorunda kalacağız.

"TÜRKİYE MİLLİ İFLAS  VE DAĞILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA!"

Yani gelirimiz hızla düşerken, ödememiz gereken borç hızla yükseldi. Hükümet bu durumdan kurtulmak için büyük emlak projeleri ile kalan milli varlıklarımızı da yabancılara pazarlama derdinde. Bu gidişatın sonu tarihte görülmemiş derinlikte bir ekonomik ve sosyal kriz ve arkasından Allah korusun, dağılma ve milli iflas ile sonuçlanabilir.

"BİR HÜKÜMET KENDİ HALKINI NASIL SOYDU?"

Faşizmin en karanlık günlerinde bir hükümetin kendi halkını nasıl soyduğunu unutturmamak ve gelecek nesillere anlatabilmek için bu yolsuzlukları kitaplaştırmaya başladık. Böylece gelecek nesiller, ödemek zorunda kaldıkları bedelleri neyin ve kimin uğruna ödediklerini hiç unutmayacaklar.

"BU KİTAP, ÜLKENİN ÇÖKERTİLMESİNİN BELGESELİDİR"

İşte Yağma Yılları kitabımız, enerji ve madencilik alanında yolsuzluğa konu edilen yaklaşık 150 milyar doların öyküsünü anlatıyor. Son derece gizli  ve karışık olarak yapılan bu yolsuzlukları belgeleri ile elimizden geldiğince açık ve anlaşılır olarak yazmaya çalıştık. Bu ülkenin tüm yurtseverlerinden beklentim; bu kitapta yazılan yolsuzlukları geniş halk yığınlarına anlatarak bu kötü ve ayrılıkçı düzeni durdurmamıza yardımcı olmalarıdır. Yağma Yılları kitabı  bir ülkenin ekonomik olarak çökertilmesi ve milli servetin yabancıların eline geçmesinin yazılı belgeseli, tarihi dökümanıdır.

-Başta Artvin Cerattepe olmak üzere Karadeniz ve İstanbul'da Kuzey Ormanları yağmasının altında; yolsuzluk haberlerinde geçen isimler  hep aynı... Sonuç da... Yani yok!

”BÜTÜN YOLSUZLUKLARIN ALTINDA AKP'YE YAKIN 50 ŞİRKET VAR"

Türkiye'de doğayı  katlederek ve emeği sömürerek, gelecek nesillerin mirasını çalarak fahiş kar elde edilmesinde hükümet yandaşlarını görmek sürpriz değildir. Bütün yolsuzlukların, emek sömürüsünün ve doğa talanının altına bakınca AKP'ye yakın 50 şirketin adını görürsünüz. Bunların en başında Cengiz, Limak, Kolin, Mapa ve Kalyon olmak üzere beşli havuz çetesi gelir.  O yüzden İstanbul'un Kuzey Ormanları yağmasının da,  Artvin Cerattepe  yağmasının da, yolsuzlukla fahiş kar elde edilmesinin arkasında da  bunlar vardır.

-Gündeme getirildiğiniz yolsuzlukların boyutu çok büyük... Sadece kitapta anlatılan enerji yolsuzluklarının boyutu 150 milyar dolar dediniz... Bir yanda 150 milyar dolarlık yolsuzluk, diğer yanda AB ülkelerinden milyonlarca mülteciyi Türkiye'de tutmak için 3 milyar avro isteyen bir hükümet... Trajik değil mi?

Sorunun temeline  bakmamız lazım... Batılı emperyalist güçler doğal kaynakları uğruna mazlum Ortadoğu halkının topraklarını işgal etti. İşgal ettikleri bütün ülkelerde kan, gözyaşı, acı ve radikal terör örgütlerini bıraktılar. Mazlum halkları mezhep ayrıcılığı ekseninde birbirine kırdırmak için bir vekalet savaşı çıkardılar. AKP, batılı emperyalist ülkelerin bu kirli vekalet savaşının tetikçisidir!

"ARAP BAHARI KANDIRMACASININ BAŞ AKTÖRÜ, AKP"

Milyonlarca  insanın hayatını mahveden bu Arap Baharı kandırmacasının baş aktörü AKP hükümetidir. Çıkardıkları kirli savaşta Irak ve Suriye'de bir milyonun üzerinde insan can verdi. Milyonlarca insan vatanından oldu, batı ülkelerine ulaşmak amacıyla çıkılan ölüm yolculuğunda Ege ve Akdeniz kocaman bir mezarlığa döndü.

"GÖÇMENLER TÜRKİYE'DEN İKİ DEFA NEFRET EDECEK..."

Şimdi AKP hükümeti bütün bu cürümlerine "geri kabul anlaşmasını" da ekliyor. Geri kabul anlaşması yapıldığında Türkiye, Avrupa Birliği'nin göçmen deposu haline gelecek. Bin bir zorluklarla, ölümü göze alarak Avrupa'ya geçmeyi başaran mülteciler, Türkiye'ye iade edilecek.  İade edilen göçmenler Türkiye'den iki defa nefret edecek. Birincisi ülkelerinde savaş çıkardığı için, ikincisi ölümü göze alarak gittikleri Avrupadan Türkiye'ye geri gönderildikleri için!

"HÜKÜMET, AB İLE YAPTIĞI AT PAZARLIĞINA SON VERMELİ"

Bu mazlum insanların umudu ve kaderi üç milyar avroya indirgenemez! Hükümet AB devletleri önünde rakkaselik yapmaktan vazgeçmeli ve bu at pazarlığına derhal bir son vermelidir! AB devletleri istiyorsa; biz onlara altı milyar avro verelim, onlar da hayatlarını mahvettikleri göçmenlere onurlu bir insan hayatı sunsunlar! Ne biz ne mazlum Ortadoğu halkları, batılı emperyalist güçlerin ve onları yerli işbirlikçisi AKP'nin yaptıklarını unutmayacağız...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Aykut Erdoğdu'dan 143 sayfalık yolsuzluk ihbarı" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete