Günün Videosu

​AKP- HDP çekişmesi kime yarar?

7 Haziran seçiminde HDP'nin %79, 06 oy oranı ile 10 milletvekili çıkardığı Diyarbakır'da AKP %14 ile ikinci parti olmuş ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz AKP'nin tek Diyarbakır milletvekili olarak Meclis'e girmişti...
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

CHP, KÜRT OYLARINA TALİP


%0,95 oy ile MHP'den sonra gelen ve sıralamada 6. olan CHP ise bu kez oy oranını yükselteceği kanaatinde... Bölgede hakim olan terör olayları nedeniyle AKP'ye oy veren seçmenin fikrini değiştireceğini düşünen CHP, yaşanan AKP- HDP çatışmasında HDP'ye gitmeyecek Kürt oylarına talip...

CHP'NİN ADAYI GAZETECİ KÖKENLİ

Partinin Diyarbakır'dan ilk adayı da ortaya çıktı...  Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Doğan Haber Ajansı (DHA) Güneydoğu Temsilciliği yapan Naci Sapan, CHP'den Diyarbakır milletvekilliği başvurusu yaptı.

Karşı Gazete'nin ulaştığı Sapan, bölgede CHP'nin algısının değişmeye başladığını ve oy oranında yükseliş olduğunu belirtti. "Bu duruma özellikle CHP'nin Kürt meselesine bakışı katkı sağladı" diye konuştu. Sözlerine şöyle devam etti:

"ADAYLIĞIMIN ZAMANLAMASI DOĞRU"

"Ben Diyarbakırlıyım...  Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptım. DHA Temsilciliği yaptım. Diyarbakır'da doğdum, Diyarbakır'da büyüdüm. Yaşamak istediğimiz barış atmosferine bir katkım olsun diye böyle bir karar verdim. Bence adaylığımın zamanlaması da doğrudur... Zaten CHP üyesiyim, milletvekili adaylığı için başvurdum.

"CHP, MUTLAK SURETLE DİYARBAKIR'DA OLMALI"

CHP'nin Diyarbakır'da oy oranı düşük ama bunu yükseltmek, belli bir düzeye çekmek için çaba sarf edeceğim. Oy oranının yükseleceğine inanıyorum. Demokrasi ve insan hakları adına yapılan mücadele burada da destek görecektir.

CHP burada mutlak suretle olmalı!  Evrensel hukuk, insan hakları konuları buralarda daha çok işlenmeli. Biz de mütavazı bir seçim kampanyası yürütüp, çevremizle, akrabalarımızla, arkadaşlarımızla görüşeceğiz... Bölgedeki bu kaotik ortamın kalkmasını ve barışçıl yollar izlenmesini istiyorum.

"DİYARBAKIR'DA OYLARIMIZ YÜKSELİYOR"

CHP'nin Diyarbakır'da da yükselişte  olduğunu birebir yaptığımız görüşmelerde görüyoruz... CHP'nin  tavır ve duruşu bir şekilde insanları etkiledi. Yani partimize  bu anlamda bir ilgi ve alaka var ama tabii sonuçta sandığa  ne kadar yansır onu sonra göreceğiz... Ancak CHP'ye bir ihtiyaç olduğu konusunda insanların ortak fikri var. En ciddi örnek de Kürt meselesinin çözümünün parlamento çatısı altında şeffaf şekilde olması konusunda herkes CHP ile  aynı noktaya geldi. CHP bunu üç yıldır söylüyordu...  CHP'nin bu konudaki ısrarı diğer partiler tarafından da kabul gördü.  Belki de buradan bir çıkış yolu bulunur sosyal demokratlar adına...

"HİÇ YOK" DEĞİLİZ...

CHP'nin geçmişe dayalı bir algısı var Diyarbakır'da,  ”hiç yok”  bir parti değil... Ama geçen zaman dilimine bakınca bazı nedenlerle o beklentiye cevap verilememiş... Bu algı değişebilir.

"AKP DİYARBAKIR'DA HİÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAMALI!"

Şimdi kente bakınca, AKP ve HDP oyları var ortada... AKP'nin savaş gündemi nedeniyle oy oranının düştüğünü görüyoruz. Diyarbakır'dan AKP'nin milletvekili çıkarmaması için uğraşacağız...  HDP kaç milletvekili  çıkarır bilmiyorum ama AKP'nin  bu demokrasi kentinde hiç milletvekili çıkarmaması için bu   kentin çocuğu olarak uğraşacağım. "

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​AKP- HDP çekişmesi kime yarar?" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete