Günün Videosu

Demirtaş'tan demokrasi yorumu: Benimle röportaj yapsan kovulabilirsin

Selahattin Demirtaş, İtalya’da katıldığı bir televizyon programında Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü olmadığını belirterek, “Mesela siz Türkiye’de bir program yapıp beni bir röportaj için davet etseniz ertesi gün işten atılabilirsiniz" dedi.
Devlet televizyonu RAI 3’e konuk olan Demirtaş’a Türkiye’yle ilgili sorular soruldu. Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ancak yönetim ve demokrasi sorunu yaşandığına dikkat çeken HDP lideri, “Biz bunların olması gerektiği gibi olması için mücadele veriyoruz. Biz kurumsallaştırılmış bir demokrasi istiyoruz ve bunu başaracağımıza inancımız tam” diye konuştu.

‘ŞİDDETİN BİTMESİNİ VE 'BARIŞ'I İSTİYORUZ'’

Programda kendisine “PKK’nın saldırılarının, Kürt meselesine zarar verdiğine inanıyor musunuz” diye sorulması üzerine Demirtaş şöyle dedi: “Şiddet eylemleri bizim açımızdan kabul edilemez. Biz politik bir partiyiz. Barışçıl ve demokratik bir yolu tercih ediyoruz. Şiddetin bitmesini, barışı istiyoruz.”

Türkiye’deki demokrasi ve ifade özgürlüğünün, AB’ye girmek için yeterli olup olmadığıyla ilgili bir soruyaysa HDP lideri şu yanıtı verdi: “İfade özgürlüğü maalesef Türkiye’deki en hassas ve zor alanlardan biri. Bu konuda tam bir iç çatışma yaşanıyor, gazeteciler ve üniversite profesörleri çok baskı altında. Birçok gazeteci cezaevinde ya da işinden kovuldu. Basın özgürlüğü konusunda dünyada 151. sıradayız. Mesela siz Türkiye’de bir program yapıp beni bir röportaj için davet etseniz ertesi gün işten atılabilirsiniz. Eminim bu riski göze almak istemezsiniz.”

Kaynak: grihat.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş'tan demokrasi yorumu: Benimle röportaj yapsan kovulabilirsin" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete