Günün Videosu

CHP'den 23 Nisan teklifi

CHP’li Çakırözer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik TBMM Genel Kurulu’nda konuştu ve çocuklarla ilgili önemli bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu.
KARŞI GAZETE

CHP’li Çakırözer, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet
ve ulusal bayramların değersizleştirilmesine yönelik her türlü girişimi kınadı ve Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin bugün demokratik, laik ve çağdaş cumhuriyet için verildiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutlayan Çakırözer, çocuk haklarını izlemek ve gözetmek amacıyla büyükşehir belediye meclislerinde “Çocuk Hakları İzleme ve Gözetme Komisyonu” kurulması önerisini içeren kanun teklifi hazırladı. Teklif, ülkemizdeki çocukların eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yaşadıkları yoksunlukları ortaya koydu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in izinin silinmeye ve ulusal bayramların değersizleştirmeye yönelik her türlü girişimi kınadı. Çakırözer, Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin bugün demokratik, laik ve çağdaş cumhuriyet için verildiğini söyledi.
CHP’li Çakırözer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik TBMM Genel Kurulu’nda konuştu ve çocuklarla ilgili önemli bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu.

“23 Nisan ülkemizin bağımsızlığının ve sevincinin yaşandığı, Kurtuluş Savaşı’nda verilen tarihi mücadelenin bugün demokratik, laik ve çağdaş cumhuriyet için verildiği günün adıdır” diyen Çakırözer, son yıllarda ulusal bayram kutlamalarına gölge düşürülmek istendiğine dikkat çekerek “Atatürk ve Cumhuriyet’in izini silmeye ve ulusal bayramlarımızı değersizleştirmeye yönelik her türlü girişimi kınıyorum” dedi. CHP’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı Meclis’te çocuklarla birlikte kutlama kararı aldığını hatırlatan Çakırözer,  “Çocuklarımız için daha adil, daha özgür ve daha çağdaş bir ülkeyi inşa etmek yolunda her gün bir önceki güne daha çok çalışmak zorundayız. Bu sorumlulukla çalışacağız” diye konuştu.

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU KURULSUN

CHP’li Çakırözer, çocukların haklarını korumak ve gözetmek amacıyla anlamlı bir teklife de imza attı. Büyükşehir belediye meclislerinde “Çocuk Haklarını İzleme ve Gözetme Komisyonu” kurulması önerisini içeren kanun teklifi hazırlayan Çakırözer, oluşturulacak komisyonun çocukların karşı karşıya bırakıldığı sorunlara büyükşehir belediyelerinden başlamak üzere çözüm yollarının oluşturulması için katkı sağlayacağını bildirdi.

ÇOCUKLAR YOKSULLUK DÖNGÜSÜNDE

Kanun teklifinin gerekçesinde Türkiye’de 18 yaş altındaki nüfusun 22 milyonu aştığı belirtilerek, “Türkiye’de eşitsizlik ve yoksulluk kuşaktan kuşağa aktarılmakta, yoksul çocuklar kaliteli sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşamadıkları için yoksulluk döngüsü içinde kalmaktadır. Yoksulluk ve çarpık kentleşme nedeniyle giderek daha fazla sayıda çocuk sokak yaşamıyla, emek sömürüsüyle ve bağımlılık gibi sorunlarla erken yaşta karşı karşıya kalmaktadır. Yoksul ailelerde yaşayan çocuklar birçok sosyal olanaktan yoksun olarak yetişmekte, eğitim hayatından uzaklaşmakta, şiddete yönelme, çalışma ve sokakta yaşama gibi pek çok riske maruz kalabilmektedir” tespitine yer verildi.

KIZ ÇOCUKLARI OKULA DEVAM EDEMİYOR

Gerekçede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Örgün Eğitim 2015-16” istatistiklerine de yer verilerek Türkiye’de 6-18 yaş toplam çağ nüfusunun yüzde 14’ünün yani 2 milyon 215 bin 81 öğrencinin eğitim olanağından yoksun olduğu vurgulandı. 2015 yılında 8. sınıfı bitiren öğrenci sayısının 1 milyon 366 bin olduğu ancak 415 bin öğrenci ise ortaöğretime devam edemediği, bu öğrencilerin de 194 bin 822’sini kız çocuklarının oluşturduğuna dikkat çekildi.

Çakırözer’in kanun teklifinde ayrıca her türlü riske karşı savunmasız durumda bulunan çocukların sağlıklı olarak doğup büyümelerinin, sağlık ve eğitim ve diğer tüm haklarından hiçbir ayrım gözetmeden yararlanabilmeleri için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğü belirtilerek, çocukların karşı karşıya bırakıldıkları sorunlara büyükşehir belediyelerinden başlamak üzere çözüm yollarının oluşturulmasının önemine işaret edildi. 

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den 23 Nisan teklifi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete