​AKP, dokunulmazlıklar için tarih verdi

AKP'li Mustafa Şentop, "yeni anayasa"nın Haziran ayı içinde TBMM'ye geleceğini söyledi.
Erdoğan, Davutoğlu'na yeni Anayasa'nın "acele getirilmemesi ve zamana yayılmasını" söylediği gündeme gelmişti.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasa ile ilgili çalışmayı aceleye getirmek istemediklerini belirterek, “Alelacele metni hazırlayıp kamuoyunda yeterli tartışmaya yer vermeden getirmek gibi bir niyetimiz olmadığını ifade ediyor” dedi.

Şentop, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Davutoğlu’nun anayasa çalışmalarını zamana yayma mesajının sorulması üzerine, “Haziran içinde getirme yaklaşımında değişiklik yok” yanıtını verdi.

"ACELEYE GETİRMEYECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu’nun, sözlerine açıklık getiren Mustafa Şentop, “Dün bir toplantı daha yaptık. Alelacele metni hazırlayıp kamuoyunda yeterli tartışmaya yer vermeden getirmek gibi bir niyetimiz olmadığını ifade ediyor. Yazım süreci var. Takvimde çok fazla bir gecikmeye sebebiyet vereceğini düşünmüyorum. Zamana yayma gibi değil.Yazım komisyonu çalışıyor. Haziran içinde getirme yaklaşımında değişiklik yok” dedi.

DOKUNULMAZLIKLAR HAFTAYA

Şentop milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin haftaya komisyon gündemine alınacağını anımsatarak, “Bu hafta Genel Kurul gündemi yoğundu. Onun için haftaya bıraktık. ‘Bu kadar acele etmenin gereksiz olduğu’ kanaat olunca önümüzdeki hafta kaldı” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​AKP, dokunulmazlıklar için tarih verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete