AKP'liler CHP İl Başkanlığı yerine börekçiye siyah çelenk bıraktı

Batman'da AKP'li kadınlar Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu ile ilgili söyledikleri sözlere tepki için CHP İl Başkanlığı'na siyah çeleng bıraktılar.
AKP Batman Kadın Kolları üyelerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile ilgili söylediği sözlere tepki için CHP İl Başkanlığı’na siyah çelenk bırakmak istedi.

Yanlız bırakılan çelenk CHP İl Başkanlığı’nın ne kapı önüne ne de pencere önüne bırakıldı. Çelenk CHP İl Başkanlığı’nın altında köşede bulunan bir börekçinin camına konuldu. O anlarda börekçinin kalabalığa anlam veremeyen gözlerle bakışı dikkat çekti. Bunun yanısıra AKP’lilerin bıraktığı çelengi CHP’li gençler kaldırmak isteyince çıkan tartışma, polislerin araya girmesiyle sonlandı.



AKP Batman İl Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulbaki Polat, parti binası önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun sözü üzerine Cumhuriyet Savcıları’nı göreve çağırarak, “Ana muhalefet partisi genel başkanının bir kadına, bir anneye, bir bakana böylesine seviyesiz bir sözü söylemesi, ülkemiz ve miletimiz adına üzüntü vericidir. ‘Siyaset yapıyorum’ diyerek bu kadar ağır bir hakaret yapılması, hiçbir şekilde kabul edilemez. Hakaret, aşağılama ve nefret içerme nedeniyle suça teşvik ettiği için Cumhuriyet Savcıları’nı soruşturma için harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından AKP'li grup, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan CHP il binası önüne kadar, siyah çelenkle yürüdü. Grup daha sonra CHP il teşkilatının bulunduğu apartmanın önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP binasının balkonunda bulunan  partili genç, “Çelengi buradan alın yoksa, çöpe atacağım” diyerek AKP'lilere tepki gösterdi. Daha sonra aşağı inen genç, siyah çelengi almaya çalışınca AKP'liler karşı çıktı.



Sözlü tartışma polislerin müdahalesi ile büyümeden sonlandı. Ak Partililer, eylemlerinin ardından bölgeden ayrıldı. 

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "AKP'liler CHP İl Başkanlığı yerine börekçiye siyah çelenk bıraktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete