AKP'nin yeni 'anayasa'sını destekleyenler: Ensar Vakfı, İHH, Umut Der...

AKP'nin yeni anayasa çalışmalarında ilk destek aldığı yer çocuk istismarı haberleriyle gündeme gelen vakıf ve derneklerin oluşturduğu Türkiye Anayasa Platformu oldu.
AKP'ye "yeni anayasa" çalışmalarında ilk destek, gerici derneklerin bütünü tarafından kurulan Türkiye Anayasa Platformu'dan geldi.

Söz konusu platformun bileşenleri arasında çocuk istismarlarının merkezi haline gelen kurumların isimleri yer alırken, AKP ve gerici dernekler arasındaki kuvvetli bağın ön planda olduğu görüldü. 

AKP'nin yapacağı "yeni anayasaya" en başından destek verdiklerini açıklayan platformda dikkatlar Ensar Vakfı'nın üzerinde yoğunlaştı. Ensar Vakfı kadar, vakfa "Hepimiz Ensar'ız" diyerek sahip çıkan gerici dernekler ve vakıflarda platform üzerinden AKP'ye "anayasa" desteği verdi.

Ensar Vakfı'nın ardından çocukların ellerine silah ve kılıç vererek "cihat çağrısı" yaptıran istismarcı İHH ve Umut-Der'in isimleri de platformun bileşenleri arasında. AKP'li sendika olan Memur-Sen'den başta İmam Hatip Platformu olmak üzere bazı imam hatip derneklerinin isimlerinin yer aldığı Türkiye Anayasa Platfomu'nda bir diğer dikkat çeken kurum İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı oldu.

İsmailağa cemaatinin resmi yüzü olan vakıf, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Şeyhimiz Mahmut Efendi, yiğidimiz Recep Tayyip Erdoğan" pankartı açmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin yeni 'anayasa'sını destekleyenler: Ensar Vakfı, İHH, Umut Der..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete