​Özgür Özel’den Zarrab açıklaması

ABD'deki Zarrab davası için görevlendirilen Özgür Özel, açıklamalarda bulundu.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin ABD’deki Zarrab davası için görevlendirdiği, ancak meslekleri nedeniyle ABD’deki kritik davayı izleme konusundaki yetkinlikleri tartışılan heyeti konusunda Sözcü’ye konuştu.

Kendisi, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Milletvekili Nurettin Demir’den oluşan heyeti “CHP’nin acil müdahale timi” olarak nitelendiren Özgür Özel, “Teknik eksiklikler konusundaki eleştirileri anlıyorum. Ancak aslında heyetimizde teknik olarak söz konusu davayı çok yakından izleyebilecek başka arkadaşlarımız da vardı. Onların isimlerini de Miami’ye yola çıkmadan önce açıklayacaktık. Ancak dava iptal olunca, bu açıklamayı yapamadık” dedi.

Özel, heyette uluslararası hukuk davaları konusunda deneyimli bir avukat olan İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile, Londra, New York, Seyşel adaları ve istanbul barolarına kayıtlı bir avukat olan Yegane Güley’in de bulunduğunu söyledi. Güley’in özellikle uluslararası ticaret ve kara para davalarında yetkin bir isim olduğuna dikkat çeken Özel, bu ismin de kendilerine CHP’nin Savcı kökenli milletvekili İlhan Cihaner tarafından önerildiğini söyledi.

Özgür Özel’in eczacı, Veli Ağbaba’nın işadamı, Nurettin Demir’in ise tıp doktoru olmaları nedeniyle, ABD’deki Zarrab davasını izlemek üzere CHP’nin bu isimleri görevlendirmesi, CHP içinde de eleştiri konusu olmuştu.

“ACİL MÜDAHALE TİMİ, TÜM MASRAFLARI KENDİ ÜSTLENDİ…”

Özel, Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve kendisinden oluşan “CHP acil müdahale timinin”, bugüne kadar CHP adına Türkiye’deki tüm siyasi davalarını izlediğine dikkat çekerek, “Balyoz, Askeri Casusluk, KCK, Ergenekon, Devrimci Karargah, Fenerbahçe gibi, Türkiye’deki tüm siyasi davaları bu üç kişi izledi. Hatta Balyoz davasına “kumpas” ismini takan ilk biz olduk. Daha sonra AKP’li bakanlar da bu davalardan “kumpas” olarak bahsetmeye başladı” dedi.

“Acil müdahale timinin”, bu davaları izlerken tüm masrafları da kendilerinin ödediğini vurgulayan Özgür Özel, “ne TBMM’den, ne de CHP kasasından tek kuruş çıkmadı. Ne yaparsak, hepsini kendi cebimizden yapıyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’YLA ŞAKA KONUSU OLDU

CHP’nin Zarrab davasını izlemek için Miami’ye gitmesi konusunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüldüğü toplantıda, “acil müdahale timinin” masrafları kendisinin karşılanmasının da şaka konusu olduğuna dikkat çeken Özgür Özel, Genel Başkan’la yaşanan diyaloğu şöyle anlattı;

“Sayın Genel Başkan’la Zarrab davasını izleme konusunu görüşürken, kendisi bize “yine gönüllülük esasıyla mı?” diyerek, masrafları yine bizim karşılayıp karşılamayacağımızı sordu. Biz de “yine gönüllülük esasıyla” dedik. Hatta Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu’na “Dava ABD’de, bu kez masraflar ağır olacak. Partiden istemeyiz ama, belki sizin şahsınızdan destek alabiliriz” dedi.”

“MİAMİ’DEKİ DAVA KISA SÜRECEKTİ. AMA GİTMESEK, “CHP NEDEN YOK” DENİLİRDİ?”

Miami’de, Zarrab’ın kefalet başvurusu hakkından vazgeçmesi ile iptal edilen davanın kısa süreceğini, bu davada sadece kefalet konusunun ele alınıp, asıl iddianamede yer alan suçlamalara girilmeyeceğini de söyleyen Özel, “ancak sadece kefaletin görüşüleceği duruşma da olsa, eğer gideceğimizi açıklamasaydık, dava görülseydi, bize “CHP neden orada yok” denilirdi. Biz acil müdahale timi olarak, bir grup başkanvekili ve bir genel başkan yardımcısının ilk günden orada irade ortaya koymanın önemli olacağını düşündük” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​Özgür Özel’den Zarrab açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete