Günün Videosu

Ankara Katliamı’yla ilgili ihmali haberleştiren gazetecilere soruşturma

10 Ekim Ankara Katliamı'yla ilgili emniyet amirleri hakkında müfettişlerin ön inceleme raporunu haberleştiren gazetecilere soruşturma açıldı.
Ankara Katliamı’nda ihmali bulundukları şüphesiyle aralarında dönemin Ankara İl Emniyet Müdürü’nün de bulunduğu emniyet amirleri hakkındaki müfettiş raporları Evrensel ve Cumhuriyet gazeteleri tarafında haberleştirilmişti. Müfettişlerin, ‘adli soruşturma açılmasında kamu yararı vardır’ görüşüne rağmen söz konusu personel hakkında Valilik soruşturma izni vermemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin haberlerinde, ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdikleri’ iddiasıyla Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş ile Evrensel gazetesi muhabirleri Cem Gurbetoğlu ve Tamer Arda Erşin hakkında soruşturma başlattı.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Edinilen bilgiye göre soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülecek. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Savcılığın yazısında, Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesinde, “İsim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak surette kişilere karşı terör örgütleri tarafından suç işleneceğini veya terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef gösterenler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ifadeleri yer aldı.

Yazıda, “Buna rağmen, terörle mücadelede görev alan personelin hüviyetlerinin açıklanarak yayınlandığı, aralarında Vali, Cumhuriyet Savcısı, Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri ile emniyet personelinin de olduğu kamu görevlilerinin hedef gösterildiği ve gizlilik dereceli birtakım resmi evrakın alenen yayınlandığı iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı” belirtildi.

"HABERLERİMİZDE HERHANGİ BİR KİŞİYİ HEDEF GÖSTERMEDİK"

Kararı değerlendiren Evrensel gazetesi Ankara Temsilcisi Cem Gurbetoğlu, “Yüzü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği bir katliama ilişkin her gelişme haber değeri taşır. Müfettişlerin raporu da tabii ki haber değeri taşıyordu. Haberlerimizde herhangi bir kişiyi hedef göstermedik. Sadece raporda müfettişlerin de soruşturulmasında yarar gördüğü konuları aktardık. Bize soruşturma açmakta bu kadar hızlı davranan yargı, umarım göz göre göre yaşandığı belli olan bu katliamı aydınlatmak konusunda da aynı hızı gösterir” dedi. 

Kaynak: Evrensel
 

    :

    :

    :

    :

    "Ankara Katliamı’yla ilgili ihmali haberleştiren gazetecilere soruşturma" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete