​İstanbul'da çok sayıda işadamı gözaltında

“FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında aralarında bankacı ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alındı
İstanbul Polisi, terör örgütü FETÖ/PDY’nin finans kaynaklarına yönelik 9 ilde dev operasyonlar düzenledi, aralarında işadamları ve cemaat abilerinin de bulunduğu 140 isim için gözaltı kararı çıkarıldı. Şu ana kadar 101 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlar arasında İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dev gökdelen projelerine imza atan bir grubun Rizeli yöneticileri de bulunuyor.

Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (İMP) ekipleri gerçekleştirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ’nın H.Z. adlı mağdurun şikâyetiyle başlattığı “projeli soruşturma”, bugün şafak vakti, baskınlara dönüştü. Uzun süreli teknik ve fiziki takibi ardından, harekete geçen İMP dedektifleri, 9 ilde “eş zamanlı” operasyonlar düzenledi. İstihbarat Şube, Siber Suçlarla Mücadele, Organize, Spor Güvenliği, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği baskınlarda ilk etapta şüpheli gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde gözaltı sayısı 101′e yükseldi. Hedef adreslerde yapılan aramalarda ise örgütsel bağlantıları gösteren belgelerin yanı sıra, yüklü miktarda para da ele geçirildi.

RİZELİ İŞADAMLARI GÖZALTINDA

Aralarında Bank Asya çalışanları, işadamları ve Cemaat abilerinin de bulunduğu şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’ndeki İMP Merkezi’nde sorguya alındı. Gözaltındaki şüpheliler arasında İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dev gökdelen projelerine imza atan bir grubun yöneticileri de bulunuyor. İnşaat şirketine soyadını veren Rizeli işadamı ise 90′lı yıllarda ANAP’tan milletvekili olmuştu. Sorgularının ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’ne sevk edilecek şüpheliler, “Terör Örgütüne Üye Olma” ve “Terörün Finansmanına Dair Kanuna Muhalefet”le suçlanıyor. Terör örgütü FETÖ/PDY’nin finansman kaynaklarını açığa çıkarmaya yönelik soruşturma, 2004-2015 yılları arasını kapsıyor.

140 İSİM YER ALIYOR

Soruşturma dosyasında 140 şüpheli yer alıyor. Polis, 50 milyon liralık bir para akışını yönetip yönlendirdiği öne sürülen kayıp 39 kişiyi arıyor.

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul'da çok sayıda işadamı gözaltında" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete