Kadın muhtardan Erdoğan'a mektup

İhale öncesi Erdoğan'a mektup yazarak park önerisinde bulundu.
Maltepe'de Küçükyalı Karayolları arazisinin bağlı bulunduğu Çınar Mahallesi'nin Muhtarı Ayşem Möröy, yarın arazi için düzenlenecek ihale öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Möröy, TOKİ'nin mülkiyetinde, E-5'in hemen kenarında bulunan bölgenin tek yeşil alanı olduğunu kaleme alarak, arazinin şehir parkı olmasını, adının da Recep Tayyip Erdoğan Parkı olması önerisinde bulundu.

Maltepe'de Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü olarak kullanılan ve Karayollarının 2011 yılında Kağıthane'deki yeni yerleşkesine taşınması ile atıl duruma düşen arazi için yarın Emlak Konut GYO'da ihale düzenlenecek. İmar planlarında yüksek katlı binalar, AVM ve rezidansların yapılabilmesi anlamına gelen "ticaret+konut alanı" olarak tanımlanan arazi İstanbul'un ana ulaşım arterlerinden E-5'in üzerinde yer alıyor.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ŞEHİR PARKI" OLSUN

İhale öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iadeli taahütlü mektup ve mail gönderen Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, 'Sayın Cumhurbaşkanım' diyerek başladığı mektubunda 'Sayın makamınızın biz seçilmiş muhtarlara ne kadar önem verdiğinizi, vatandaş önünde bizleri yücelttiğinizi biliyorum. Mevcut bölgemizin olası bir depremde kırmızı hat içerisinde olduğunu da göz önünde bulundurarak 'mahallemin tek yeşil alanı olan bölgenin' olası bir depremde vatandaşın hizmetinde kullanırız, diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. Möröy, mektubunda alanın şehir pakı olarak değerlendirilmesi önerisinde bulunarak, parka Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verilmesi talebini de iletti.



NÜFUS ARTACAK

Kaleme aldığı mektubu gösteren Möröy, Erdoğan'ın mektubuna henüz geri dönüş yapmadığını belirterek, Karayollarında görev yapan babası nedeniyle çocukluğunun bu arazide geçtiğini, burası ile bir gönül bağı olduğunu anlattı. Bölgedeki yoğun nüfusa dikkat çeken Möröy, mevcut planlarla alana yaklaşık 6 bin konut yapılacağını belirterek "Bu, bölgeye 18-20 bin gibi bir nüfusun eklenmesine neden olur. Diğer sokakların ne suçu var?" dedi.

E-5 ÇEVRESİ AVM'LERLE DOLU, YOLUN HEMEN KARŞISINDA BİR TANE DAHA YAPILIYOR

30 yıldır Maltepe'de yaşayan Hüseyin Ayvataş da 1999 depreminde yaşananları hatırlattı. Deprem anında halkın toplanabileceği bir alan olması gerektiğini vurgulayan Ayvataş, "Pendik'ten Bostancı'ya kadar 9-10 tane büyük alışveriş merkezi var. Zaten onlar hançer gibi. Ayrıca bu arazinin hemen karşısında, 200 metre yakınında başka bir firma büyük bir alışveriş merkezi ve rezidans yapıyor. Bostancı buraya 2 km ama şimdi bile araçla 15 dakikada gidebiliyoruz" dedi.

DAHA ŞİMDİDEN YOĞUNLUK VAR

Karayolları arazisinin çevresinde 5 mahalle olduğunu belirten Ali Kemal İpek ise, arazinin öncelikle deprem toplanma alanı olmak üzere, soysal tesis ve park olarak kullanılması taleplerini dile getirdi. İpek, "Burada daha şimdiden bu kadar yoğunluk varken böyle bir yapılaşma doğru değil" diye konuştu. Mahalle esnafı Şahin Dişikaya ise mahallenin gençleri çocuklarının vakitlerini doğru bir şekilde geçirebileceklerini alanlara ihtiyaçları olduğunun altını çizerek, ciddi bir açık alana ihtiyacı varken inşaatla değerlendirilmesi yanlış olur" diye konuştu.

ALANIN YARISINDAN FAZLASI TİCARET+KONUT ALANI

Halen az sayıda personelin çalıştığı yerleşkede lojman, idari binalar, malzeme depoları, futbol sahası, voleybol sahası, çocuk parkı, tamirhane, benzinlik, sosyal tesis, araç yıkama alanı ve su deposu gibi 47 adet taşınmaz bulunuyor. D-100 (E-5) Karayolunun güney cephesinde yer alan arazinin hemen yanıbaşında Küçükyalı Metro İstasyonu yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda askıya çıkan imar planlarına göre alanın yarısından fazlası ticaret+konut alanı olarak değerlendirilebilecek. Bu inşaatlar alanlarının yanı sıra, planlarda belediye hizmet alanı, park, ibadet, okul gibi fonksiyonlar da yer alacak.

SÜREÇ HIZLI İLERLEDİ

Söz konusu arazi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında 23 Mayıs 2014 tarihinde protokol imzalandı ve arazi TOKİ'nin mülkiyetine geçti. 132 dönümlük arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından re'sen onaylanan imar planları 21 Nisan 2016 tarihinde askıya çıktı. Ticaret+konut alanı olarak belirtilen planların ardından ihale ilanları 24 Nisan tarihinde ulusal basında yer aldı. İhale günü ise yarın.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kadın muhtardan Erdoğan'a mektup" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete