Yüksek Yargı çay hasadında haşat edilirken...

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, Danıştay ve Yargıtay Başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gittiği gezi ile ilgili tespitlerde bulundu.
Gezinin, iddialı bir yasa taslağının hazırlandığı bir dönemde yapıldığına dikkat çeken Aşık, yazısında YARSAV Başkanı Murat Arslan'ın açıklamalarına yer verdi.

Arslan'ın açıklamalarında ise 'Reform adı altında getirilen tüm düzenlemelerin gerçekte yargıyı araçsallaştırıp bir intikam aracı haline getirmekten başka bir amacı bulunmamaktadır.'  ifadesi dikkat çekti.

İşte Melih Aşık'ın o yazısı;

Yargıtay ve Danıştay başkanlarının hafta sonunda Cumhurbaşkanı ile birlikte Rize’ye çay hasadına gitmesi... Yargıtay ve Danıştay’ın yeniden yapılanması için önemli ve iddialı bir yasa taslağının hazırlandığı günlere denk geldi...

Gazeteci Nurzen Amuren, Odatv’de, YARSAV Başkanı Murat Arslan’la konuşuyor. Murat Arslan yeni yasa ile ilgili duyumlarını şöyle aktarıyor:

“Medyaya yansıyan haberlerden anladığımız, Yargıtay ve Danıştay’da üyeliklerin 12 yıllık süre ile sınırlandırılacağı, üye sayısının azaltılacağı ve geçici madde ile tüm üyelerin görevine son verilerek, bunlardan bir kısmının, HSYK ve Danıştay için de 1/4’ünün Cumhurbaşkanı tarafından yeniden atanacağıdır.”

Bu yasalarla yalnız cemaatçiler değil siyasi iktidara mutlak biat etmeyen tüm üyeler tasfiye edilecektir, diyen Arslan şöyle devam ediyor:

“Reform adı altında getirilen tüm düzenlemelerin gerçekte yargıyı araçsallaştırıp bir intikam aracı haline getirmekten başka bir amacı bulunmamaktadır. Son değişiklik tasarısı da siyasal iktidarın dikensiz gül bahçesi yaratma hedefindeki son engelin de aşılma hamlesidir. İktidar söz konusu yasa değişikliğiyle Yargıtay ve Danıştay’ı tamamen ‘boşaltacak’, ardından kendi vesayetinde olan HSYK aracılığı ile iki Yüksek Mahkemeyi kendine uygun kişilerle dolduracaktır”.
Murat Arslan’ın sözlerine “Yok canım o kadar da olmaz” diyebiliyor muyuz? Diyebiliyor musunuz?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Yüksek Yargı çay hasadında haşat edilirken..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete