Geri gönderilen mülteci ve kayıtlı seçmen sayılarıyla mı oynayacaklar?

50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalınmasına dair haberleri sanki olay yeni yaşanmış gibi gündeme getiren ve hırsızlığın sorumlusu olarak CHP'yi işaret eden AKP Hükümeti'nin, seçim hazırlığına başladığı uyarısı yapıldı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral Evren

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger imzası ile parti meclisi üyelerine gönderilen bilgi notunda, Hükümetin sistemli bir şekilde seçmen bilgilerini manüple etmeye çalıştığı önü sürüldü.

KİMLİK HIRSIZLIĞI HABERLERİNİN AMACI SEÇİMLERİ MANÜPLE ETMEK

Anamuhalefetin en yetkili organının üyesi 60 kişiye gönderilen bilgi notunda, kimlik hırsızlığı bahane edilerek önümüzdeki seçimde, seçmen bilgilerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından partilerle paylaşılmasının önüne geçilmeye çalışıldığı belirtildi.  Böyle bir durum yaşanması halinde seçimin güvenliğinin sağlanmasında ciddi sorunlar yaşanacağı ifade edildi.

ADALET BAKANI, YSK'NIN İŞİNE KARIŞAMAZ

"Adalet Bakanı Bozdağ'ın 'YSK, bundan sonra vatandaşların kimlik bilgilerini siyasi partilere vermeyecek' sözü bu konudaki şüphelerimizi doğrular niteliktedir." denilen bilgi notunda şu uyarı yer aldı:

"Adalet Bakanı’nın, seçmen bilgilerinin siyasi partilere verilmesi konusu ile ilgili hiçbir yetkisi yoktur ve Anayasal bir suç işlemektedir. YSK, bağımsız bir kurumdur ve bu yetki sadece YSK’ya aittir."

GERİ GÖNDERİLEN MÜLTECİLERDEN HANGİLERİ  SEÇİMDE OY KULLANACAK?

Bilgi notunda, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan geri kabul anlaşması gereği kaç mültecinin Türkiye'de kalacağı ve vatandaşlığa kabul edilerek seçmen olma hakkı kazanacağının da belli olmadığı hatırlatıldı.

AKP, SEÇMEN VERİLERİNİ GİZLEMEYE HAZIRLANIYOR...

PM üyelerine gönderilen notta, AKP'nin 298 sayılı Seçim Kanunun 47. maddesini değiştirerek, partilerden  seçmen verilerini gizlemeyi amaçladığı ve  denetimi engelleyerek  olası bir seçim veya referandumdan -şaibeli de olsa-  başarıyla çıkmak istediği iddia edildi.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Geri gönderilen mülteci ve kayıtlı seçmen sayılarıyla mı oynayacaklar?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete