Günün Videosu

Edirne'deki ortaokulu hedef gösteren yazara büyük tepki...

”Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek." diyen Yeni Şafak yazarını, okullarda konferansa kim davet etti?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP’ye yakın Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Armağan'ın, Edirne Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu’nu hedef gösterdiği sosyal medya mesajlarına, ilk tepki CHP Edirne milletvekili Erdin Bircan'dan geldi.

"MİLLİ EĞİTİM, CUMHURİYET DÜŞMANINI OKULLARA GÖNDERİYOR"

Karşı Gazete'ye konuşan Bircan, okullarda Cumhuriyet düşmanlığı yapıldığını ve asıl dikkat çekici  unsurun ise  bu ifadelerin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda konferans verdirilen birisi tarafından kullanılması olduğunu söyledi.

"Açık açık Atatürk düşmanlığı, Cumhuriyet düşmanlığı yapan, Edirne’nin aydın, Atatürkçü öğrencileri görünce onlara kin kusan bu adam nasıl oluyor da Milli Eğitim tarafından okullara gönderiliyor, öğrencilere konferans verdirtiliyor!" diyen Bircan olayda sorumluluğu olanların  hesap vermesi  gerektiği uyarısı yaptı.

"BU ZATI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURANLAR SORUŞTURMA GEÇİRMELİ"

Yaşanan olayla ilgili  soru önergesi veren CHP Edirne milletvekili, "Atatürk, İnönü, Cumhuriyet ile ilgili ipe sapa gelmez iddialarının tamamı tarihçiler tarafından yalanlanan bu zatı, öğrencilerle buluşturan tüm yetkililerin soruşturma geçirmesi gerekiyor. Mustafa Armağan şunu iyi bilsin ki Edirne bir Cumhuriyet kentidir. Konuyu hemen Meclis gündemine taşıdım. Edirne'de de konu hakkında bir basın açıklaması yapacağım." sözleriyle konunu takipçisi olacağını duyurdu.

Erdin Bircan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yönelttiği önergede de Mustafa Armağan'ın çıkardığı ‘’Derin Tarih’’ adlı dergide ve diğer mecralardaki yazılarında açık açık Cumhuriyet değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk’e ve laikliğe saldırdığını ifade ederek, şu sorulara yanıt istedi:

"ATATÜRK DÜŞMANINI NEDEN OKULLARA DAVET ETTİNİZ?"

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz açıkça Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e, Laikliğe düşmanca tutumları bilinen birini neden edebiyat günlerine davet etmiştir?
- Etkinliğe davet edilen kişiler hangi kritere göre, kim tarafından seçilmiştir?
- Çocuklar için yazılmış bir eseri olmayan Mustafa Armağan hangi sıfatla öğrenciler ile edebiyat günleri buluşmasına davet edilmiştir?
- Edebiyat günleri için davet edilenlere, yol, konaklama, yemek ve etkinliğe katılım gibi hangi kalemler için ne kadar para harcanmıştır?
- Edebiyat günlerine çocuk kitapları yazan ve tüm Türkiye tarafından bilinen yazarlardan çağrılmamasını sebebi nedir?

İŞTE O SKANDAL MESAJLAR

Mustafa Armağan Edirne Sosyal Bilimler Lisesinde verdiği konferans sonrası Twitter'dan mesaj paylaşmış ve okulu "Kemalistler ele geçirmiş, MEB uyansın!" diyerek hedef göstermişti.

Yeni Şafak yazarı Armağan şu ifadeleri kullanmıştı:

"EDİRNE, KEMALİST SÖZDE AYDINLARIN  ELİNDE CAN VERECEKMİŞ..."

 “Dün bir okula gittim Edirne'de. Okul ele geçirilmiş! Kanton gibi. Kemalist kanton! MEB uyansın!”, “Dün Edirne'deydim. Acilen el atılmazsa güzelim Edirne Kemalist sözde aydınların elinde can verecek. Edirne'ye sahip çık Türkiyem.” ve “Acilen Edirne ve Çanakkale'yi kurtarma seferberliği başlatılması gerekiyor.”

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Edirne'deki ortaokulu hedef gösteren yazara büyük tepki..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete