Günün Videosu

​"Hükümet hem önleyemiyor hem uyarmıyor!"

CHP'li Baydar: "Hükümetimiz saldırıları önleyemediği gibi, uyarmıyor da! Bari istihbaratı paylaş!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Ankara'daki üçüncü katliamın ardından yanıtlanmayan sorular dağ gibi... Her geçen gün o sorulara yenileri ekleniyor...

Üçüncü patlamanın ardından en çok tepki çeken olaylardan biri ABD Büyükelçiliği'nin kendi vatandaşlarına iki gün önce uyarı mesajı gönderdiğinin ortaya çıkması olmuştu... Ancak tepkiler üzerine açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, istihbaratın kaynağının AKP Hükümeti olduğunu açıklayınca, olayların seyri de değişti...


Bu haberlerin üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olan  TÜRGEV mensupların da saldırı öncesi cep telefonu mesajı ile uyarıldığı ortaya çıkınca, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, yurttaşların endişesini Meclis'e taşıdı...

Karşı Gazete'ye konuşan Baydar, "ABD kendi vatandaşlarını koruyor, Türk  hükümeti kendi yandaşlarını  koruyor ama vatandaşlarını korumuyor." sözleriyle yaşananları eleştirdi.

Baydar, gazetemize şu açıklamayı yaptı:

"BARİ İSTİHBARATI PAYLAŞ!"

"Eğer vatandaşını korumak isteseydi, tedbir alırdı; TÜRGEV üyeleriyle paylaştığı bilgiyi, neden vatandaşlardan gizliyor? MİT ile mutlaka paylaşılmıştır; neden önlem alınmıyor? ABD vatandaşlarının ya da TÜRGEV üyelerinin canı, bizim canımızdan daha mı değerli? Bazı gruplar bu istihbaratı kendi arasında paylaşıyor, ABD vatandaşlarıyla paylaşılıyor; ama bizim hükümetimiz saldırıları önleyemediği gibi uyarmıyor da! Bari istihbaratı paylaş!"

Baydar, Başbakan Davutoğlu'na yönelik hazırladığı önergesinde de şu sorulara yanıt istedi:

MİT NE YAPIYORDU?

-Ankara’nın göbeğinde 5 ay içinde 3 büyük patlama yaşanırken, Milli İstihbarat Teşkilatı başka hangi daha önemli işlerin peşindedir ki, bu patlamaların önlenmesi hususunda hiçbir varlık gösterememiştir?

"HÜKÜMET, KENDİ YURTTAŞINI NEDEN BİLGİLENDİRMEDİ?"

- Hükümetiniz, ABD Büyükelçiliğini patlama olacağı hususunda bilgilendirmesine rağmen, kendi yurttaşlarını bilgilendirme ihtiyacı neden duymamıştır?

TÜRGEV, PATLAMA OLACAĞI BİLGİSİNİ NEREDEN TEMİN ETTİ?

-TÜRGEV patlama olacağı bilgisini nereden ve nasıl temin etmiştir?

-Patlama olacağı bilgisi, resmi birimlerce mi Bilal Erdoğan’a ait olan TÜRGEV’e iletilmiştir?

-Şayet öyleyse; ilgili resmi kurumlarca TÜRGEV ile paylaşılan bu bilgi, neden halkımızdan gizlenmiştir?

"YANDAŞ OLMAYANLAR MI ÖLSÜN?"

-Böylesi bir bilgilendirmeyle, olası bir patlamada yaşamını yitirecek kişiler arasında bile “yandaş” ve “yandaş olmayanlar” gibi bir ayrım mı gözetilmektedir hükümetinizce?

- Önümüzdeki günlerde 20 aracın daha her an bir patlamaya karışacağı bilgisi karşısında, hükümetiniz ve yetkili birimler (diğer saldırılarda olduğu gibi), yine patlamaların gerçekleşmesini mi bekleyecektir?

"İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"

-Patlamalardan sonra, saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğini açıklamak hususundaki hükümet “cengaverliği”, patlamaların gerçekleşmesini önlemek konusunda neden sergilenememektedir?

-Türkiye’nin başkentinde 5 ay içinde gerçekleştirilen 3 büyük bombalı saldırıda toplam 175 kişinin yaşamını yitirmiş olması karşısında, istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Hükümet hem önleyemiyor hem uyarmıyor!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete