Günün Videosu

Ozancan ve Berkay'ı anı ormanı ve burslarla yaşatacaklar

Ankara saldırısında hayatını kaybeden ODTÜ öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Baş için ODTÜ'de anma töreni düzenlendi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

13 Mart günü yaşanan katliamda hayatını kaybeden ODTÜ öğrencileri Elektrik Elektronik Mühendisliği Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi Berkay Baş için ODTÜ’de anma töreni düzenlendi.

Yaklaşık 5000 kişinin katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Katılan hiçkimsenin  gözyaşlarına hakim olamadığı tören, derin bir sessizlik içinde yapıldı...

Törene katılanlar Ozancan ve Berkay'ın fotoğraflarının bulunduğu anma masasına kırmızı karanfiller bıraktı.

Duygu dolu bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar,  "arkadaşlarım" diye hitap ettiği öğrencilerinin sadece ODTÜ  için değil Türkiye için de çok büyük kayıp olduğunu söyledi.



15 MAYIS'TA OZANCAN VE BERKAY İÇİN ANI ORMANI OLUŞTURULACAK, BURS VERİLECEK

Ozancan Akkuş ve Berkay Baş’ın anılarda yaşatılacağını, adlarının ebedi olması için 15 Mayıs'ta  Eymir Gölü, Oran yamaçlarında düzenlenecek 'ağaç dikme' etkinliğinde anı ormanı oluşturulacağını belirten ODTÜ Rektörü, ayrıca Ozancan ve Berkay’ın yarım kalan eğitimlerinin başka öğrenciler tarafından devam ettirilmesini simgelemesi için  ODTÜ Geliştirme Vakfı bünyesinde her iki öğrenci için Burs Fonu oluşturulacağını duyurdu.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gönül Turhan Sayan, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Hakan Gür ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı genç yaşta yaşamını kaybeden öğrencileri için hissettiklerini paylaştı.



Berkay Baş’ın hocası Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Efe, yaşananlara  isyan ederek yaptığı konuşmada ise  öğrencisinin cenazesini aldıktan sonra yarım saat içinde aceleyle toprağa verdiklerini, Berkay’ın ailesinin perişan olduğunu hatta annesini göremediklerini gözleri dolarak  anlattı.

Ozancan ve Berkay’ın sınıf arkadaşları da dokunaklı konuşmaları ile alandaki  5 bin kişinin gözlerinin yaşla dolmasına neden oldu...

Fotoğraflar - Yusuf Bayrak

Burcu Oral Evren | Karsigazete.com.tr 

    :

    :

    :

    :

    "Ozancan ve Berkay'ı anı ormanı ve burslarla yaşatacaklar" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete