Aile içi şiddet hattına 'acayip' telefonlar geliyor!

Vatandaş da "öldürdüm ama yasa tanımıyorum" derse...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun (TKDF)  "Aile içi şiddet acil yardım hattını" son günlerde erkekler aramaya başladı...

"YASA TANIMIYORUM" DİYEN SİYASİLER, ERKEK ŞİDDETİNİ KÖRÜKLÜYOR!

Yaşanan bu ilginç durum hakkında Karşı Gazete'ye bilgi veren  TKDF Genel Başkanı Canan Güllü, arayan erkeklerin çoğunlukla eşi sığınma evine yerleştirilmiş erkekler olduğunu söyledi.

"Bu erkekler yardım hattımızı arayıp,  'o kadın hangi sığınma evinde...' diyor... Küfür ediyor... 'O kadını nereye sakladınız, adresini verin!' , 'O zaten şiddeti hak etmiyor mu? Manyak, psikolojisi bozuk...', 'onu öldüreceğim, hak ediyor zaten, size de kapak olsun!' türünden  çirkin sözler sarf ediyorlar.' diyen Canan Güllü, bu telefonlar ile  medyaya yansıyan şiddet içerikli söylemlerin artmasının bağlantılı olduğuna dikkat çekti.

SİYASİLERİN AÇIKLAMALARI VATANDAŞTA 'YASA TANIMAZLIK' OLARAK VÜCUT BULUYOR...

"Bu çok enteresan bir durum. Toplumsal ayrışmanın, toplumsal şiddetin getirdiği ayrışmanın görünür olduğu nokta..." diyen TKDF Başkanı, Karşı Gazete'ye şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ekranlardan yansıyan şiddet dolu konuşmalar, erkek egemenliğini artırıyor... Nedir bu erkek egemenliği? Lider- rol modellerimiz ekrandan farklı söylemlerle karşınıza çıkarak; "yasayı tanımıyorum, yasa bilmiyorum" diyor...  Bu anlamdaki söylemler kişilerdeki  korkuyu  ortadan kaldırıyor ve 'yasa tanımazlık' getiriyor. Açıkçası bu ürpertici... Bizim acil yardım hattımız kadınlara yardım için var ama erkeklerle olan diyalog kadınların bundan yararlanma hakkını  da gasp etmiş oluyor açıkçası... Yarın kadınları öldürenler  çıkıp diyecek ki 'ben öldürdüm, ama yasayı tanımıyorum... Liderler de tanımıyor...'  O zaman adalet sistemi nasıl işleyecek?"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Aile içi şiddet hattına 'acayip' telefonlar geliyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete