​"Erdoğan hükümetten sorumlu 'Müsteşar' atamaya hazırlanıyor"

"Anayasada böyle bir şey yok ama Erdoğan ortalıkta anayasa falan bırakmadı ki"
Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet İnsel, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 'azledilmesi'nin normal olduğunu belirterek, “Davutoğlu atandığı yöntemle görevden alındı” dedi. İnsel, “Şimdi başkan onun yerine, bu sefer evirip kıvırmadan, atananın kendini başbakan zannetmesine yol açmayacak bir yöntemle, hükümetten sorumlu Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı atamaya hazırlanıyor. Anayasada böyle bir şey yok ama Erdoğan ortalıkta anayasa falan bırakmadı ki” ifadelerini kullandı.

Ahmet İnsel’in bugün yayımlanan “Davutoğlu geldiği usulle gönderildi” başlıklı yazısı şöyle:

Hukukta olduğu kadar olmasa da, siyasette de usul önemlidir. Bir şeyin nasıl gerçekleştiği, onun meşruiyetini, nasıl hayat edeceğini, faaliyet alanının sınırlarını ve nasıl son bulacağını belirler. Bunun en yakın örneği, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık serüvenidir. 

Davutoğlu Başbakanlık’a Tayyip Erdoğan tarafından çok vahim usulsüzlükler yapılarak atandı. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildikten sonra, bütün teamülleri çiğneyerek parti başkanlığından istifa etmedi. Yemin törenini geciktirerek, bu arada parti genel başkanı olarak olağanüstü kongre çağrısı yaptı. Seçilmiş cumhurbaşkanı olmasına rağmen, anayasanın açık hükmünü göz ardı edip fiili durum yarattı. Eski cumhurbaşkanı da ağzını açıp bir şey söylemedi. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "​"Erdoğan hükümetten sorumlu 'Müsteşar' atamaya hazırlanıyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete