AKP'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Genel Başkan adayımız İzmir milletvekilimiz Binali Yıldırım.
Pazar günü resmen AKP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Yıldırım ilk konuşmasına fıkra ile başladı terör mesajıyla da bitirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, pazar günü yapılacak olağanüstü kongrede AKP’nin genel başkan adayını açıkladı.

Saat 13:00 sıralarında kürsüye gelen Ömer Çelik sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan vurgusu ile başladı. Konuşmasının başında “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” diyen Çelik “Bir tartışmayı bitirmenin vakti gelmiştir. Muhafelet son günlerde Cumhurbaşkanımız ile Ak Parti arasındaki ilişkiyi soruyor. Zat-ı devletleriyle AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur. Dün olmamıştır bugün de olmayacaktır” dedi.

RESMEN AÇIKLADI: BİNALİ YILDIRIM

Ömer Çelik, Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlık görevinden ayrılacağını duyudan Ahmet Davutoğlu’na da teşekkür etti. Çelik daha sonra “Genel Başkan adayımız İzmir milletvekili Binali Yıldırım” dedi.

FIKRA İLE BAŞLADI

Ömer Çelik’in ardından kürsüye gelen Binali Yıldırım konuşmasına bir fıkra ile başladı. Yıldırım “Temel konuşma yapmak için kürsüye çıkmış bir bakmış ki metin yok. Aynı benimki gibi….” dedi. Yıldırım fıkrasının ardından 19 Mayıs Bayramı’nı kutladı.

DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Yıldırım “Bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Genel Başkanımız, Başbakanımıza teşekkür ediyorum, Kendisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı bugüne kadar başarıyla getirmiştir” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Yıldırım yaklaşık 15 dakika süren konuşmasının sonunda “Terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” dedi. Yıldırım daha sonra alkışlar arasında salondan ayrıldı.

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete