​Davutoğlu’ndan veda konuşması

Davutoğlu: Zaferle çıktıktan sonra burada olmak benim tercihim değildi. Kararımın nedeni, partimizin birlik bütünlüğüne verdiğim değerdir.
AKP Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP’nin 2. Olağanüstü kongresinde veda konuşması yaptı. Konuşmasına “Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi, bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık” diye başlayan Davutoğlu, “AK Parti kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Aziz dava arkadaşlarım kurucu liderimiz saygıdeğer cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ikinci genel başkanı olduğum kongrede “Bu bir vefa kongresidir” demiştim. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden beri ahdimize akdimize sadık kaldık. Partimiz ve cumhurbaşkanımızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Daima birliğimizi bütünlüğümüzü gözettik. Hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vaadimize sadık kaldı. Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız” dedi.

“RAHATSIZLIĞIN FARKINDAYIM”

Davutoğlu, yaklaşık yarı saat süren konuşmasını “Bu hareket için hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. AK Parti asla bir hizbin partisi olmamıştır, olmayacak. Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım” sözleriyle tamamladı.

    :

    :

    :

    :

    "​Davutoğlu’ndan veda konuşması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete