Günün Videosu

Binali Yıldırım, Sisi'nin elçisini iftara davet etti

Yıldırım’ın iftar yemeği için Mısır Büyükelçiliği’ne davet gönderildi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın bu akşam büyükelçilere vereceği iftar programına Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katılmayacağı bildirildi. Ancak asıl önemli olan bu iftar yemeği için Mısır Büyükelçiliği'ne davet gönderilmiş olmasıydı.

AKP Genel Merkezi’nde bu akşam Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile 9. Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı düzenlenecek. Bu sene Suriye ve Bangladeş büyükelçilerinin davet edilmediği iftar yemeğine Türkiye’nin ilişkilerde gerginlik yaşadığı Rusya ve Mısır’a da davet gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda verdiği iftar davetine katılan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu kez yıllık izinde olmasını gerekçe göstererek Başbakan’ın davetine katılmayacağını bildirdi. Erdoğan’ın AK Saray’da verdiği iftar davetine bu sene ABD Büyükelçisi John Bass mazeret bildirerek katılmamıştı.

2013 yılında general Abdulfettah El Sisi’nin askerî darbeyle yönetime gelmesinin ardından Mısır ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik nedeniyle diplomatik ilişkiler maslahatgüzâr seviyesine indirilmişti.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım, Sisi'nin elçisini iftara davet etti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete