Yandaş şirketten evrak istedi, görevden alındı!

Kolin Şirketi’nin Aliağa’da yapılan sıvılaştırılmış doğalgaz depolama ve gazlaştırma terminalinin kaçak olduğu şikayetleri üzerine firmadan belge isteyen liman başkanı görevden alındı.
AKP Hükümetleri döneminde adını duyurarak zenginleşen Kolin İnşaat’ın İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki sıvılaştırılmış doğalgaz (Liquid Natural Gas- LNG) Depolama ve Gazlaştırma Terminali çalışmaları, Liman Başkanı Behlül Karataş’ı koltuğundan etti.

Kolin’in şirketleri arasında yer alan Etki Liman İşletmeleri firmasının Aliağa ve Foça arasındaki Çakmaklı köyünde, Kızılburun mevkiinde yapımına başladığı Depolama ve Gazlaştırma Terminali çalışmalarının izinsiz olduğunu ve durdurulması gerektiğini söyleyen Yeni Foça Forumu, jandarmaya şikayette bulunup tutunak tutturmuştu. Foça İlçe Jandarma ekipleri, tuttukları o tutanağı Aliağa Kaymakamlığı’na gönderdi. Kaymakamlık da o tutanakta yer alan iddiaları araştırmak üzere evrağı Aliağa Liman Başkanlığı’na havale etti.

EVRAKLARI İSTEDİ

Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş da kendisine gelen şikayetler üzerine, Etki Liman İşletmeleri’ne yazı yazarak, deniz içerisinde dolgu ve iskele inşaatıyla ilgili izin belgelerinin kendilerine sunulmasını istedi. Yazıda ayrıca, istenilen belgelerin sunulmaması halinde soruşturma başlatılacağı da ilgili firmaya bildirildi. Ancak o yazı Etki Liman İşletmeleri’ne ulaşmadan Behlül Karataş, görevden alındı.

Aliağa’da yüksek sesle dile getirilen iddialara göre, Karataş’ın görevden alınmasını üst makamlardan birileri istedi. Şubat 2015 tarihinden bu yana Aliağa Liman Başkanlığı görevini yürüten Karataş, İzmir Liman Başkanlığı’nda Gemi Survey Kurulu (GSK) uzmanı olarak göreve devam edecek. Karataş’ın yerine ise Kürşat Ayyıldız getirildi.

ŞAİBELERE RAĞMEN DURMADI

Liman Başkanı Behlül Karataş’ı koltuğundan eden gelişmelerden sonra şirket, tüm şaibelere ve soru işaretlerine rağmen, liman için denize kazık çakma işlemlerini sürdürüyor. Çevreciler, geçtiğimiz cuma günü, ‘ruhsat izni’ olmadığı gerekçesiyle firma hakkında suç duyurusunda bulunmuş, izinsiz olarak devam eden çalışmaların durdurulmasına ilişkin, şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve bu kişilerin cezalandırılmasını talep etmişlerdi.

Kaynak: gazetedokuzeylul.com - Umut KARAKOYUN

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş şirketten evrak istedi, görevden alındı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete