CHP Genel Sekreteri ifade verdi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir'de savcıya ifade verdi.
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM'de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından, Bornova Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili hakkında yürütülen ve milletvekili seçildiği için duran 'görevi ihmal ve kötüye kullanma' suçundan, savcıya ifade verdi.

TBMM'de, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır hakkında hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 

Kamil Okyay Sındır, yapılan çağrı üzerine soruşturmayı yürüten Memur Suçları Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Ömeroğlu'na ifade verdi.

Sındır'ın, Bornova Belediye Başkanlığı döneminde İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı kararları yerine getirmediği ve yaptığı bazı işlemler nedeniyle 'görevi ihmal etmek ve görevi kötüye kullanmak'la suçlandığı, bu konulara ilişkin sorulara cevap verdiği belirtildi. Savcı Ömerömeroğlu'nın, dava açıp açmayacağı daha sonra belli olacak.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "CHP Genel Sekreteri ifade verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete