Mustafa Kamalak'tan AKP'ye İsrail tepkisi

Mustafa Kamalak, İsrail ile anlaşan AKP hükümetine tepki gösterdi: "Bu anlaşma hüsrandır."
“Böyle bir anlaşma Mavi Marmara şehitlerinin kanı yerde iken yapılmamalıdır. Böyle bir anlaşma Filistin’de İsrail hala zulme devam ederken yapılmamalıdır. Böyle bir anlaşma İslam dünyası, ABD, AB ve siyonizmin ortak icraatıyla kan ve gözyaşına boğulurken yapılmamalıdır. Buna imza atanlar, tarih önünde ve millet vicdanında hesap veremeyeceklerini bilmelidirler”

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı doğru bulmadığını açıkladı.

Böyle bir anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “buna imza atanlar, tarih önünde ve millet vicdanında hesap veremeyeceklerini bilmelidirler” dedi.

Bu anlaşma ile sadece Mavi Marmara şehitlerinin değil, bütün milletimizin hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye’den özür dileyecekti. Dilemedi, herhalde özürü gizli toplantıda İktidarın kulağına fısıldadılar. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Ödenmedi. Gazze’ye uygulanan ambargo kalkacaktı. Kalkmadı.

İsrail Filistin’lilerin temel insan haklarını kabul etmezken İsrail’le bir anlaşma yapılamaz. Bu şartlar altında Türkiye’de mahkeme kararları kesinleşip netice alınmadan yapılan anlaşma milli menfaatlerimize aykırıdır.

Bir kez daha söylüyorum, İsrail Filistin’de katliama devam ederken böyle bir anlaşma yapılması, İslâm dünyasında Türkiye’den ümit bekleyen ihlâslı müminleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

    :

    :

    :

    :

    "Mustafa Kamalak'tan AKP'ye İsrail tepkisi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete