close

En saçma Erdoğan davası! Arkasından bakın kim çıktı?

"Erdoğan namusumuzdur, Erdoğan’ın askerleriyiz" diyen ve CHP ile HDP binalarına düzenlenen saldırılarla gündeme gelen Osmanlı Ocakları, Türk hukuk tarihinin en saçma suç duyurusunda bulundu.
“Ali Baba ve 40 Haramiler” operasında, haramilerin başına “Reis” denilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla, senarist ile, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları hakkında suç duyurusu yapıldı. Savcılık ise soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

HULUSİ KENTMEN, SADRİ ALIŞIK…

Savcılığın takipsizlik kararında, ‘' Sevenleri tarafından Erdoğan'a ‘Reis' denilse de, 1971'de çekilen Sadri Alışık, Hulusi Kentmen ve Erol Taş'ın oynadığı filmde de haramilerin başına ‘Reis' denilmiş, Muhsin Yazıcıoğlu ‘Reis' diye anılmış, Soner Yalçın'ın kitabında Abdullah Çatlı'dan ‘Reis' diye bahsedilmiştir. Haramilerin başına ‘Reis' denilmesi, Cumhurbaşkanına hakaret anlamına gelmez'' denildi.

ERDOĞAN'IN SESİNİ TAKLİT ETMİŞ!

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Hayrullah Beyazıt, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 2 perdelik “Ali Baba ve 40 Haramiler” oyununda, Erdoğan'ın kastedildiğini ve haramilerin başına ‘Reis' diye hitap edildiği ve haramilerin başkanı rolündeki kişinin oyun sırasında sesini Erdoğan'a benzettiğini öne sürdü.

Senarist ve oyuncular hakkında suç duyurusunda bulunulması üzerine soruşturma başlatan Savcılık ise, yalnızca Erdoğan'a değil birçok kişiye ‘'Reis'' diye hitap edildiğini, başroldeki sanatçının sesini Erdoğan'a benzettiği iddiasının ise soyut olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

HARAMİLERİN BAŞINA “REİS” DENİYOR

Takipsizlik kararında şöyle denildi:


“Ali Baba ve 40 Haramiler isimli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının büyük bir kesiminin bildiği hikayede haramilerin başı olan kişiden bu hikayenin anlatıldığı tüm kitaplarda ‘Reis' diye söz edildiği, 1971 yılında çekilen ve başrollerini Sadri Alışık, Hulusi Kentmen ve Erol Taş'ın oynadığı aynı isimli sinema filminde, haramilerin mağarasına izinsiz giren Kasım'ın, haramilerin başından “Affet beni Reis” diyerek af dilediği, yine filmin bir bölümünde haramilerden birinin, diğerine, “Reise vereceğin cevabı düşün” şeklinde konuştuğu, dolayısıyla haramilerin başına ‘Reis' şeklinde hitap edilmesinin Cumhurbaşkanına hakaret anlamına gelmeyeceği, her ne kadar son yıllarda sevenleri tarafından Cumhurbaşkanına ‘Reis' diye hitap edilse de, Doğan Yurdakul ve Soner Yalçın tarafından kaleme alınan ‘Gladyo'nun Türk Tetikçisi' isimli kitapta Reis sıfatının Abdullah Çatlı'ya izafe edildiği, ölümün ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenlerince Reis diye anıldığı, dolayısıyla Cumhurbaşkanına yöneltilen bir hakaret bulunmadığı anlaşılmıştır”

AFİŞTEN HARAMİLER ÇIKARILMIŞTI

Devlet Opera ve Balesi tarafından 1991’den beri ‘Ali Baba ve 40 Haramiler’ adıyla sahnelenen opera eserinin afişinden de “Haramiler” kelimesi çıkarılmış, eserin ismi “Ali Baba & 40” biçiminde değiştirilmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal bu konudaki eleştiriler üzerine, “ İsim, daha yalın ve yabancı dile çevirisinin daha anlaşılır olması amacıyla, metin yazarı tarafından değiştirilmiştir” açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Asuman Aranca / sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "En saçma Erdoğan davası! Arkasından bakın kim çıktı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete