Günün Videosu

Taşeronun taşeronu geliyor...

Bütçe görüşmelerini bitiren Meclis'in ele alacağı ilk yasa tasarılarından birisi, özel istihdam büroları ve esnek çalışma modelini getiren düzenleme olacak.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Hükümetin hazırladığı ve  komisyonda kabul edilen taslak,  “kiralık işçi” çalıştırmanın önü açılıyor.

Tasarının getirdiklerini Karşı Gazete'ye anlatan CHP Zonguldak Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ünal Demirtaş, düzenlemenin  3 temel değişiklik  getirdiğini vurguladı.

İŞE İADE, KIDEM TAZMİNATI, YILLIK İZİN, HAFTALIK İZİN ÜCRETİ, İŞSİZLİK SİGORTASI YOK!

"Güvenceli esnek çalışma", "Uzaktan çalışma" ve  "özel istihdam büroları" kavramlarının iş hayatına gireceğini ifade eden  Demirtaş temel sıkıntının;  işçilerin, 4857 sayılı yasa ile hak ettiği işe iade, kıdem tazminatı, yıllık izin, haftalık tatil ücreti ve işsizlik sigortasından yararlanamaması olacağının altını çizdi.

"TAŞERONUN, TAŞERONU UYGULAMASI BAŞLAYACAK"

"Özel istihdam bürolarında çalışma süresi en fazla dört ayla sınırlandırıldığını için kiralık  işçi bu temel haklardan faydalanamayacak, özel istihdam bürosu işçisi taşerona  da kiralanabileceği için asıl işverenin 4857'den kaynaklanan yükümlülerinin dışında kalacak." diyen CHP'li Ünal Demirtaş, "taşeronun taşeronu uygulaması başlayacak." diye konuştu.

10 MİLYON KUNTA KİNTE* YARATACAK TASARI...

"İlkel ve çalışanların haklarını daha da geriye götürecek bu sistem ile taşeron sistemini mumla arayacağız." ifadesini kullanan CHP'li milletvekili güvenceli esneklik modelinin de kiralama, kölelik ilişkisi yaratacağını öne sürdü. "Düzenlemeden 10 milyon işçi etkilenecek, 10 milyon Kunta Kinte geliyor!" diyen Demirtaş, tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda daha fazla iş cinayeti gerçekleşeceği uyarısı yaptı.

*Kunta Kinte: Kökler isimli ünlü televizyon dizisinin kahramanı, Afrika'dan Amerika'ya getirilen siyah kölenin adı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    " Taşeronun taşeronu geliyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete