Günün Videosu

"Darwin, Freud çıkacak, tevhidi inanç aşılanacak"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek yıl ders kitaplarından Darwin ve Freud gibi bilim insanlarının görüşleriyle ilgili bölümleri çıkarmaya ve yerine dini unsurlar eklemeye hazırlandığı ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

DARWIN VE FREUDÇU GÖRÜŞLER MÜFREDATTAN ÇIKARILIYOR...


Bakanlığın bu hazırlığı; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İnsan Hakları Komisyonu'nun bünyesinde kurulan Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük'ün ağzından açıklandı...

AKP Isparta Milletvekili Said Yüce'nin ders kitaplarından  Darwin ve Freud'un görüşlerini  destekleyen  ve yerine dini unsurlar eklenmesini  talep etmesi üzerine, Müsteşar Yardımcısı gelecek yılın hedefinin zaten bu konu olduğunu açıkladı.

İki isim arasındaki diyalog, tutanaklara şöyle yansıdı:

"SAİT YÜCE (Isparta) – Bir cümleyle söyleyeceğim: Sadece ayaklanmak değil, ilave edilmek de. Yani, ırkçılığın zararları ya da materyalist, Freudcu, Darwinist görüşler yerine, tevhidi inancı önceleyecek bir dilin kullanılması eğitimde. Yani ayıklamak ayrı, zararlıları çıkarabiliriz ama mutlaka faydalı olanları da koymak.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK – Yerine de mutlaka... Doğrudur, zaten, müfredat bu yılın ana hedefi olacak."

TEVHİD İNANCI NEDİR?

Tevhidi inancı, "Allah'ın varlığını, birliğini ve eşi, benzeri olmadığını bilerek sadece ona dua edip dualarını Allah'tan istemektir. Tevhid inancı; İslam dininde “La İlahe İllallah” cümlesiyle ifade edilmektedir." sözleriyle  tanımlanıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • Dadaş
    neresi yanlış Dadaş - 2 Mart 2016 annesine, baldızına sulanan sapık ferud ile atasını maymuneden darvinin kaldırılması sizi niye rahatsız ediyor. dünya eğitim sisteminde bunların esamesi okunmuyor. bizde sadece sapıklar ve soyubozuklar bundan memnun

:

:

:

:

""Darwin, Freud çıkacak, tevhidi inanç aşılanacak"" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete