Günün Videosu

Bekaroğlu'ndan "Kabe şov"a tepki!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Davutoğlu'nun Arabistan ziyareti ile ilgili "Atatürk de cami de cemevi de bayrak da siyasete malzeme yapılmamalı!" dedi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"DİNEN DE SİYASETEN DE ÇOK AYIP OLMUŞTUR"


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suudi Arabistan’a yaptığı resmi ziyarette Kabe'deki Türk kafilesine mitingdeymiş gibi el sallayarak selam vermesi ve sloganlarla selamlanması,  Suudi din adamlarının tepkisine neden olmuştu.

Karşı Gazete'nin gündeme taşıdığı o görüntüler hakkında birkaç gün önce  CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilen İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da konuştu.

"Olayın nasıl geliştiğini bilemiyoruz ama eğer anlık bir durum değilse; yani Başbakan oradan geçerken basit bir selamlaşma üzerine yaşanmadıysa hiç doğru olmamıştır." yorumu yapan Bekaroğlu, Karşı Gazete'ye şu açıklamayı yaptı:

"KABE'DEKİ O GÖRÜNTÜLER MİTİNGİ ANDIRIYOR"

 "İzlediğim görüntüler bir mitingi andırıyor...  Anlık bir selamlama ise abartılmamalı ama  eğer amaç siyasi ise yani Davutoğlu'nun ziyareti siyasi bir gösteriye özellikle dönüştürüldüyse dinen de siyaseten de çok ayıp olmuştur. Ahlaken de hiç uygun değildir.

'DİNİ VE MİLLİ DEĞERLERİ SİYASETE KARIŞTIRMAMAK GEREK"

Türkiye'de ve dünyada   "dini ve milli"  birçok ortak değerin siyaseten malzeme yapıldığını gördük. Bu tür davranışlar yanlıştır kabul edilemez.

Her şeyden evvel din zaten bunları yasaklar. Siyaseten de doğru değildir. CHP de  bu kimlik, inanç ve yaşam tarzı siyasetine ilkesel olarak karşı çıkıyor.
 



"ATATÜRK'ÜN, CAMİNİN, BAYRAĞIN SİYASETE MALZEME YAPILMASI YANLIŞ"

Bugüne dek oralara yüzlerce korumayla, fotoğraf makinalarıyla, onlarca kamerayla giren insan çok görüldü. Türk ya da başka milletlerden bunu yapanlar oldu. Ancak bu davranış tarzı dinen, ahlaken ve siyaseten yanlıştır.

İbadet insanların kendisine özeldir. Dini ve milli olan ortak değerlerin siyasete hiçbir şekilde alet edilmemesi gerekir. Ancak Türkiye'de son yıllarda bu hep yapılıyor.

Bu halkın dini ve milli ortak değerleri vardır. Cami, cemevi, kilise, bayrak, İstiklal Marşı Atatürk...  Bütün bunların siyasete malzeme yapılması son derece yanlıştır."
 


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Bekaroğlu'ndan "Kabe şov"a tepki!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete