Günün Videosu

Sertel: "Bomba patlamadan emniyet müdürü atanmıyor mu?"

CHP İzmir Milletvekili Sertel, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı'nı istifaya davet etti.
Sertel, Ankara'ya uzun bir aradan sonra emniyet müdürü atanmasıyla ilgili de, "Emniyet müdürü atamak için terör olaylarının mı olması gerekiyor" dedi. Sertel, güvenlik güçlerinin iktidar muhalifleri takip ettikleri için terör örgütüne yönelik mücadelenin zayıfladığını da belirtti.

Kızılay'da gerçekleşen terör saldırısının ardından yine istifa konusu gündeme geldi. KRT'de Çağlar Cilara'nın yayınına katılan CHP'li Atilla Sertel, bazı bakanları istifaya çağırdı. Sertel, "Japonya'da bir belediye başkanı deprem sonrası bir hafta içinde kentine su veremediği için kendini başarısız görmüş ve istifa etmiştir. Yine Japon bir mühendis yol başarısızlığı nedeniyle kendisini öldürmüştür. Biz demiyoruz bu arkadaşlara kendi canınıza kıyın. Yapamıyorsun kardeşim, sen İçişleri Bakanlığı yapamıyorsun, bu görülüyor. Yani senin yönetme biçiminde, senin ülkeye bakış biçiminde bir yanlışlık var, senin değişmen lazım. İstifa etmesi gerekir tabiki. İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, kim o konularda sorumlu ise Başbakan belki" diye konuştu.



Atilla Sertel, terör saldırılarındaki ihmal iddiaları ilgili soruları da yanıtladı.

"Emniyet müdürü atamak için terör olaylarının mı olması gerekiyor. Bir kent emniyet müdürsüz bırakılabilir mi? MİT dahil hiçbir kurumu suçlamak istemem, jandarma istihbarat dahil kimseyi suçlamak istemem ama siz içeride sadece muhalif ve muhalefet eden insanları gözlemek, onları denetlemek ve onları takip etmekle görevlendirilirseniz o zaman terörü, teröristleri takip edemezsiniz. Edemediğinizde ortaya çıktı."

Sertel ayrıca, 2002 yılından önce bitirilen terörün yeniden ortaya çıktığını söyledi.

"2002 öncesi bunlar iktidara gelmeden önce bir tane PKK'lı kalmamıştı bu ülkede, dağları dahil. Hepsi yurtdışına çekilmişti. Şimdi 2016 yılı, ufacık ilçelerde bile günlere değil aylarca çatışma sürüyor ve o kentlerimiz harap oluyor, insanlar ölüyor. Bu iktidarın 14 yılda ülkeyi yönettiğini mi zannediyorsunuz. Yönetemiyor, çıkmaza girmiştir artık."

Kaynak: Çağlar Cilara - KRT

    :

    :

    :

    :

    "Sertel: "Bomba patlamadan emniyet müdürü atanmıyor mu?"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete