CHP'den flaş #23Nisan kararı

Özgür Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 23 Nisan Resepsiyonunu iptal etmesini “tanımadıklarını” açıkladı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkanı’nın 23 Nisan Resepsiyonu’nu iptal ettiğini açıkladığını belirterek şöyle dedi:

“Bu gerçekten Sayın İsmail Kahraman’ın Meclis’te, sarayın Meclis gözlemcisi, sarayın Meclis temsilcisi sıfatıyla görmüş olduğu bir işlevden başka bir şeye işaret etmiyor.

CHP olarak bunu tanımadığımızı ifade ediyoruz.

“MECLİS’TE BUGÜNE UYGUN OLARAK BU RESEPSİYON YAPILACAK”

CHP olarak 23 Nisan Resepsiyonunun iptalini bir algı yönetimi olarak görüyoruz. Alınmış yanlış bir karar olarak görüyoruz. Elbette müzik çalmayacak, müzik demişken şehitler gelirken düğünlerde halay çeken AKP’lilere onu söylemeleri gerekirdi, geçmişte bunun görüntülerine sessiz kaldılar. Elbette müzik olmayacak, elbette bir şenlik olmayacak, elbette ortak acılarımızın farkındayız ama bu Meclis’in kuruluş gününde bu Meclis’te bugüne uygun olarak bu resepsiyon yapılacak. Meclis Başkanı yapmayabilir, CHP olarak saatlerini ve şeklini sizinle daha sonra netleştirip paylaşacağız. Ancak Meclis’te Sayın Genel Başkanımız grup toplantı salonumuzda Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş çocukla bir araya gelecek, bir grup toplantısı gerçekleştireceğiz. Grup toplantımızda Genel Başkanımızla çocuklarımız bir arada olacaklar. Devamında da günün şartlarına, ortak acılarımıza saygılı bir şekilde resepsiyon kısmını hep birlikte icra etmeyi, yaşamayı düşünüyoruz.

“İPTAL ETMESİNİ KABUL ETMİYORUZ, TANIMIYORUZ”

Bir Meclis Başkanı böyle bir iradesini kendisinde olduğunu düşünmediğimiz, paylaşmadığı ve asla ve asla izah edemeyeceği şekilde iptal etmesini kabul etmiyoruz, tanımıyoruz.”

“GÜNÜN ŞARTLARINA UYGUN OLARAK TERTİPLENECEK BİR RESEPSİYONLA”

“Alternatif resepsiyonu da grup salonunda mı yapacaksınız?” sorusuna Özel, “Onun detaylarını görüşüyoruz, en uygun yerde yapmayı arzu ederiz ama şimdiden bir şey söylemeyelim. 23 Nisan günü özel gündemli toplantıdan önce ya da sonra çocuklarla bir araya gelecek Sayın Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz ve özel gündemli bir grup toplantısı ve ardından da yaşadığımız acılara ve günün şartlarına uygun olarak tertiplenecek bir resepsiyonla bu önemli ve özünde parlamenter sistem, halk egemenliği, halk iradesi olan bu günü buna göre yaşamaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

“ SAYIN DAVUTOĞLU’NUN TAVRI BİR SAHTE KABADAYI TAVRIDIR”

“Dokunulmazlık konusunda 120 milletvekilinizin karşı olduğu iddialarına ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Böyle bir şey yok” diyerek şöyle devam etti:

“CHP’nin içinde dokunulmazlığın kürsü dokunulmazlığı ile sınırlı olmasını savunmayan hiçbir milletvekilimiz yok.

Dokunulmazlık meselesinde Sayın Başbakan Davutoğlu hodri meydan dedi. Hodri meydan diyorsanız önce kendiniz ve Bakanlar Kurulu için de diyeceksiniz. Sayın Davutoğlu’nun tavrı bir sahte kabadayı tavrıdır. Hodri meydan çekiyor, içinde kendisi yok, hodri meydan çekiyor 22 tane bakanı bu işten muaf.

Topluma bir sahte kabadayılık yapıyor. Hodri meydansa önce bir kendiniz için söyleyin bakalım.

“BU BİR ALGI OPERASYONUDUR”

Eğer bir hodri meydan diyorsa önce kendine söyleyecek, başkasının üzerinden sahte kabadayılık yapmak Türkiye Cumhuriyetinin başbakanına yakışmaz. Bu bir algı operasyonudur.”

“FİRE” YANITI

Fire iddialarına ilişkin de Özel, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Milletvekillerimizin yapmış oldukları değerlendirmelerin tamamı anayasaya aykırılık ve diğer metinin tutarsızlıkları ve demokrasi anlayışı ile bağdaşmayan tarafları üzerindedir. Hiçbir milletvekilimiz ne kendisinin ne Genel Başkanı’nın dokunulmazlığının kalkmasından endişe duymamaktadır. Endişeler siyasi, endişeler hukuki, endişeler demokratik endişelerdir.

‘Şu partide fire olur mu, bu partide fire olur mu’, fire konuşacaksanız grup kararı alabildiğiniz konularda konuşabilirsiniz.

Fire veririm, vermem tartışmaları anayasaya aykırıdır. Anayasa her milletvekilinin kapalı oylamada ve arada 48 saat olacak şekilde iki kez yapılacak oylamada kendi vicdanıyla karar vermesini söyler. Her milletvekilimiz partisinin uzun süredir sürdürdüğü tutarlı tavra, yasama dokunulmazlığına yaklaşımına ve komisyondan çıkacak metne göre kararını vererek oyunu kullanır.

Biz dokunulmazlıklara karşıyız.”

“MHP’NİN BİR İÇ MESELESİ”

“MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Özel, “MHP’nin bir iç meselesi” diyerek şöyle devam etti:

“Bugün kongre sürecinde komşumuzun evinde karışıklıklar var. Bunun üzerinden bir siyasi değerlendirme yaparak bu hangi kanat açısından olduğunu ayırmaksızın komşumuzun evindeki bu düzensiz halden bir siyasi menfaat umuyor görüntüsü içinde olmak istemeyiz. Ama kurallara, kanunlara, geleneklere uygun, demokrasinin karşılık bulacağı, tartışmaların demokratik zeminde yapılacağı bir kongreyi parlamentoda da grubunu bulunan saygı duyduğumuz bir parti için temenni ederiz” dedi.

“GAF DANIŞMANI”

“Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Anayasanın ilk üç maddede özellikle devletin niteliklerindeki yazımda hatası olduğunu ifade ediyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, “Başdanışmanının bu yaklaşımı herhalde bir gaf danışmanı olarak kullanıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Şunu sormak lazım kendisine, devletin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna mı karşı çıkıyor?

İlk üç maddenin hatalı yazıldığını söylüyorsa, başdanışman herhalde şöyle bir Cumhurbaşkanı ona danışınca şöyle bir öneri getirdi, ‘Türkiye Cumhuriyetinin yönetim şekli monarşidir, başında başkan vardır, bir de halife vardır, halife sıfatlarını başkan taşır’. Laiklik cümlesini çıkaracak, bayrak al değil de yeşil mi olacak ve ulusal marşı yerine nasıl bir şey öneriyorlar biz de merak ediyoruz doğrusu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ilk üç madde hatalı diye söylüyorsa esas hatalı olan herhalde bu ülkedeki Cumhurbaşkanı, Başbakan ve onların danışmanlarıdır.”

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den flaş #23Nisan kararı " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete